Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Oppskrifter hjemmelaget saft

(AnnaPustynnikova)

Saft av blomster

Geitramssaft

Antall porsjoner

25

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Skyll blomstene og ha dem i en bolle med sukker og sitronsyre.


Hell kokende vann over og rør til sukkeret er oppløst. Dekk godt til og la stå kjølig i 4-5 dager.

Sil godt gjennom et rent klede. Press ut så mye av saften du kan med rene hender. 

Hell på rengjorte flasker. Holder fint i et par uker i kjøleskap. Bør fryses hvis det skal holde lengre.

Slik tar du vare på sommerens bær

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Kati Finell

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Hylleblomstsaft

Antall porsjoner

50

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

40 stk
hylleblomstklaser
1.5 kg

Fremgangsmåte

Skyll blomsterklasene og legg dem på et håndkle for å renne av. Legg blomstene i en bøtte eller en stor skål.

Skyll sitronene grundig, og skjær dem i tynne skiver. Legg sitronskivene på blomstene.

Kok opp vannet, og hell det over blomster og sitroner. Tilsett sukkeret, og rør til det er oppløst. Rør inn sitronsyren.

Sett blandingen kjølig og godt tildekket i tre døgn.

Hell over i en fin sil og la det renne av seg selv. Hell over på grundig rengjorte flasker.

Oppbevar i kjøleskap eller frys ned saften.

Du kan også tilsette en kanelstang eller 1 ss revet frisk ingefær for å få en smaksbrytning på saften.

Tips:
Du kan bruke samme oppskrift for syrinblomster eller solbærblader.

Slik tar du vare på sommerens bær

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: knape

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen