Denne lettlagete treretters menyen er perfekt for 17. mai-festen siden mye kan lages på forhånd.
Flere tips til den store festen finner du her
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Blinis med fenalår, rogn og reker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.
Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.
Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver. Lag tre varianter; en med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker. Pynt eventuelt med friske urter og sitron.
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Her får du vært så praktiske kokketips
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ovnsbakt laksefilet med urtesabayonne
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrap fiskeskinnet godt. Skyll og tørk fileten og trekk ut alle småben.
Dryss fileten med salt og la den ligge i ca. 15 min. Skyll saltet av og tørk fileten.
Rør sammen olje og sitronsaft og pensle det over fileten. Dryss på hakkede urter, og legg på sitronskiver.
Legg fisken med skinnsiden ned på et stykke bakepapir på et stekebrett. Bak den midt i ovnen ved 160 grader i ca 25 minutter til den er akkurat gjennomkokt.
Her finner du mange oppskrifter med laks
Sett bollen i vannbad (over en kjele med kokende vann) og visp til sabayonnen (sausen) er tykk og luftig.
Ta bollen opp av vannbadet og visp til sabayonnen er kald. Smak om det trengs mer salt og rør inn urter.
Server laksefileten hel med sausen, gode poteter og salat eller kokte grønnsaker.
Lag noen av disse deilige potetrettene til laksen
Tips: Det er praktisk å bake en hel laksefilet i ovn når det serveres til mange. Oppskriften kan tilpasses etter antall gjester. Beregn ca. 150 g laksefilet per person.
Sendt inn av Norsk sjømatråd
Foto: Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Daniel Dampt Chablis 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Trocken 2015
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Soalheiro Vinho Verde Alvarinho 2017
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Basisutvalget -
83 Poeng
Joël Delaunay Le Grand Ballon Sauvignon Blanc 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 134,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
William Fèvre Saint Bris 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 174,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Ægir Bryggve Blonde Ale
Norge
Volum: 0.330 Pris: 42,90 Basisutvalget
Vannbakkels med råkrem og bær
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Visp sammen og tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett det siste egget litt etter litt til passe røre. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
Sett vannbakkels med skje på bakepapir. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter. Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller kakene sammen! Avkjøl på rist.
Fyll de små vannbakkelsene med råkrem og bær like før servering.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Synøve Dreyer