Lette desserter på late dager

Om sommeren er det lett å leve - på alle måter. Med sol, lys og varme nyter vi aller helst det enkle og lette. Hva med å avslutte med noe søtt, noe friskt, - veldig godt og kanskje ikke for mektig? Her får du noen flotte oppskrifter på deilige sommerdesse
Redaksjonen
19 Juli 2004 - 09:00

Etter et herlig måltid, - eller kanskje bare en lett salat, smaker det godt med en dessert. Ellers er alle dager festdager om sommeren, vi koser oss med familie og venner. Dessert setter en gullkant på hviket måltid som helst.

Kesam gjør mange desserter friskere og bedre. Jordbær, bringebær, blåbær, tyttebær, sitron, appelsin og sjokolade smaker bra sammen med den nye ferskosten Kesam. Et tips til kremelskere som vil spare litt kalorier; bytt halvparten av kremfløten med Kesam så blir det mindre kalorier.

Her får du noen forslag på lette, søte fristelser:

Jordbærfromasj

Jordbærfromasj

Fremgangsmåte

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Bland Kesam og yoghurt, visp eggehvitene stive med sukkeret. Bland  dette med Kesam/yoghurtblandingen.

Hell vannet av gelatinen og løs den opp i 3 ss kokende vann, rør dette forsiktig i blandingen. Helles i porsjonsskåler eller bolle og settes kjølig noen timer før servering. Eller hell i store muffinsformer på stekebrett. Hvelves før servering.

Pynt med bærmos laget av jordbær blandet med litt melis og evt noen friske jordbær.

Lag i en stor bolle eller porsjonsformer. Pynt etter ønske.

Tips: Bytt gjerne ut denne yoghurten med en annen variant og du får en annen fromasj. Pynt med passende bær/frukter.

Her finner du mange flere deilige desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Kanelkrem til bær og frukt

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene og la sausen stå og trekke litt før servering. Smaker godt til fruktsalat og friske bær som jordbær, blåbær eller bringebær.

En smakfull dessertkrem som smaker til det meste.

Her finner du mange oppskrifter til deilige desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Fruktsalat med kesam

Fruktsalat med kesam

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær frukten i små terninger.
  2. Bland Kesam med vaniljesukker og frukt.
  3. Smak til med honning. 

Tips:
Til denne friske desserten kan du benytte det du måtte ha tilgjengelig av frukt og bær. Det er mye naturlig sødme i frukten, så du kan godt droppe ekstra søtning helt.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Enkel sjokolademousse

Enkel sjokolademousse

Fremgangsmåte

Visp eggeplommer og sukker hvitt og porøst. Rør i kaffen. Bryt sjokoladen i biter og smelt den i en skål i vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør sjokolade og Kesam i blandingen. Visp fløten til lett krem. Vend kremen forsiktig i blandingen. Fordel moussen i porsjonsskåler og la dem stå kjølig minst 1 time før servering.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Is med bær

Is med bær

Fremgangsmåte

Ha bær, melis og kesam i en mikser. 

Kjør til issørpe. Fyll i isformer eller plastboks. Sett i fryseren i 3 timer. Ta ut og form kuler eller server fra formene. 

Tips:
Du kan bruke alle typer bær eller frukt. 

NB! Isen tiner langsomt, så husk å ta den ut i god tid før servering.

Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Minuttis lever opp til navnet

Minuttis lever opp til navnet

Fremgangsmåte

  1. Ha ingrediensene i en blender og kjør til bærene er knust.
  2. Legg lagvis i dessertskåler med kesam og friske bær/frukt.
  3. Server med en gang.

Tips: Det er viktig at bærene er fryste når du blander dem med kesam, ellers blir det ikke is.

Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Jordbærmousse à la tiramisu

Jordbærmousse à la tiramisu

Fremgangsmåte

  1. Skjær jordbærene i små biter.
  2. Visp fløten til krem og vend inn kesam, jordbær og melis.
  3. Del kjeksen i biter og drypp likøren over.
  4. Fordel blandingen i fire glass sammen med kjeksen.
  5. Dryss over revet mørk sjokolade og pynt med jordbær.
  6. Vil du at kjeksen skal være sprø, serverer du moussen med en gang, vil du derimot at den skal være litt myk, lar du moussen stå ca. ½ time før servering.

Tips:
Spander en ekstra spiseskje med sitruslikør som du drypper over jordbærene om de er av det litt smakløse slaget.

Bruk gjerne rosa champagnekjeks i stedet for fingerkjeks i denne oppskriften 

Slik lager du ladyfingers selv

Se våre oppskrifter på tiramisu 

Her finner du veldig mange kakeoppskrifte

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?
+

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?

Mer enn en femdel av vinmarksarealet i Alsace er plantet med pinot blanc. Men i regionens hierarki, har druesorten en bunnplassering. Mesteparten av det som dyrkes inngår i den omfattende crémant-produksjonen, men det jobbes med å løfte dens status.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat
Dagens rett

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat

Fyr opp grillen og lag denne saftige og smakfulle svinenakken denne helgen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør noe ekstra med blåskjellene: topp dem med pesto
Dagens rett

Gjør noe ekstra med blåskjellene: topp dem med pesto

Et festmåltid kan knapt lages enklere enn dagens fristelse med blåskjell.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?
+

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?

Mer enn en femdel av vinmarksarealet i Alsace er plantet med pinot blanc. Men i regionens hierarki, har druesorten en bunnplassering. Mesteparten av det som dyrkes inngår i den omfattende crémant-produksjonen, men det jobbes med å løfte dens status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi laksekotelettene en smaksrik omgang
Dagens rett
Grillede laksekoteletter med linseburgere, persille- og vårløksalat

Gi laksekotelettene en smaksrik omgang

I denne oppskriften får laksekotelettene et enkelt, men veldig smaksrikt følge som også tilfredsstiller vegetariske behov. Prøv bare selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat
Dagens rett

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat

Fyr opp grillen og lag denne saftige og smakfulle svinenakken denne helgen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her