Nå er det tid for elg. Prøv en av disse oppskriftene

Oppskrifter elg

(Foto: Matprat.no)

Hva med elgburger?

 

Elgburger med grønnsaker og tyttebær

Fremgangsmåte

Elgburger:
Bland kvernet elgkjøtt med salt, pepper, einebær, løk og kesam.

Form til store burgere. Stek dem i smør i teflonpanne i ca 4 min på hver side.

La de steke videre i en ildfast form i stekovnen i 10 min.

Grønnsaker:
Skjær aubergine, traktkantarell, soltørka tomater, persillerot og aspargesbønner i passe biter (fingertykkee staver).

Stek de så på høy varme i litt nøytral olje i panne i 4 min.

Skjær 4 grove brødblingser. Legg den ene under burgeren og den andre på toppen av burgeren.

Bland tyttebærsyltetøy og cottage cheese sammen, legg det på burgeren og server.
 

Tips: Viltkjøtt er veldig magert, og det kan derfor være lurt å spe ut det kvernete viltkjøttet med halvparten mengde kjøttdeig av svin.

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Peder Songedal

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen