Ny grillfavoritt

Ny grillfavoritt

Denne vinen fungerer like godt til grillmaten som da den gjorde da juleribbe stod på menyen.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Sommerspalten "Gjensyn"
Apéritif smaker i løpet av et år svært mye god vin. Mange av disse fortjener en ekstraordinær omtale, derav spaltene Ukens vin og Godbiter i pollisten .
I sommerferien tar begge spaltene fri, men for Ukens vin benytter vi likevel sommerukene til å hente opp igjen noen av pollistens aller beste kjøp. Viner som år etter år beviser sin kvalitet ved å stikke seg ut i mengden av polets tilbud.
Vi har valgt å kalle denne sommerspalten " gjensyn ", men du som abonnerer på Ukens vin vil motta disse tipsene på e-post.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Saftig, fersk og innsmigrende med god fylde, masse smak fra søte mørke bær. Det er resepten for Les Barras 2012 (93788) og en vellykket grillfest. Spesielt om det er spareribs , flintsteik , lammelårskiver eller grove krydrete pølser som legges på grillen.

Les mer om ukens gjensyn her

Denne herlige vinen fra Paradis-dalen smaker altså like himmelsk til saftig kjøtt, enten kalenderen viser jul eller sommer. Den er altså blodfersk, fra nok en vellykket årgang i Sør-Frankrike.

Ekstremt lav avling

Etter flere år med redusert avling, ble 2011 mer normal, noe vinbøndene i området er glade for. Men for dedikerte produsenter som Domaine Val Auclair som jobber etter økologiske prinsipper, er naturlig regulering av avlingen en del av filosofien.

Paradis-vinen inneholder for det meste druer fra mer enn 80 år gamle carignan-vinstokker som kjennetegnes av ekstremt lav avling, 15-20 hl/ha. Det gjør at den til tross for at den smaker så godt allerede nå, også har et godt lagringspotensial, minst fem år.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille denne ukens vintips trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Les Barras 2013

Produsent:
Val Auclair
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Vallée du Paradis
Pris:
127,70 kr
Varenummer:
9378801
87 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen