Ovnsbakt høyrygg
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 175 °C. Rens og del grønnsakene opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time. Rens hvitløkene, og la båtene være hele.
Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i 2 ss olivenolje i 3-4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
Gni kjøttet inn med olivenolje, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene, og strø over de hakkede urtene. Stek i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt. Ta ut formen og pensle med olivenolje et par ganger i løpet av steketiden.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Pietro di Campo Bugia Barbaresco 2013
Italia
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Pietro di Campo Scongiuro Barolo 2011
Italia
Volum: 0.750 Pris: 244,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Fenocchio Barbera d'Alba Superiore 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Nøgne Ø Oud Bruin 2015
Norge
Volum: 0.330 Pris: 70,40 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Kinn Haustøl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 39,50 Partiutvalget
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.