Ovnsbakt høyrygg

Et skikkelig godt og høstpreget kjøttmåltid er vår anbefaling for denne lørdagen. Benytt anledningen til å stikke innom polet og kjøpe en av de aller beste rødvinsnyhetene denne gangen. Vi gir deg for sikkerhets skyld tips til ytterligere to viner, også disse italienske.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ovnsbakt høyrygg

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 timer og 20 minutter

Ingredienser

1 kg
høyrygg med ben
1 ts

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 °C. Rens og del grønnsakene opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time. Rens hvitløkene, og la båtene være hele.

Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i  2 ss olivenolje i 3-4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.

Gni kjøttet inn med olivenolje, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene, og strø over de hakkede urtene. Stek i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt. Ta ut formen og pensle med olivenolje et par ganger i løpet av steketiden.

Server med en god potetmos:

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen