Dagens rett

Ovnstekt ørret

Ørret, grønnsaker og væske er alt som skal til for at du skal kunne tilberede dagens middagsforslag. Kort steketid har det også, og det betyr at du må effektivt utnytte den tiden du har til rådighet når du skal åpne vinen som i dag er en tysk hvitvin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kjetils beste ørret i ovn

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Smør en ildfast form og legg grønnsakbitene i formen. Salt og pepper drysses over.

Del ørretfileten i serveringsbiter og legg dem over grønnsakene. Dryss salt, pepper og revet skall av en appelsin over. Bland sammen fløte, appelsinsaft og fiskekraft, og hell over.

Dekk formen med folie og stek den i stekeovn på 200 grader i ca 15 minutter. Dryss persille over og server i formen.

Tips: 1 purre kan byttes med 4-6 vårløk. 4-6 stilker stangselleri kan byttes med ½ fennikel i skiver. 1 appelsin kan byttes med sitron. Presset appelsinsaft kan byttes med ½ dl hvitvin.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen