- Start med å lage paibunnen: Ha saltet i hvetemelet og bland godt.
- Smuldre margarin i hvetemelet og kna det godt sammen med hendene.
- Ha i vannet og kna det videre sammen til en deig.
- La deigen hvile kaldt i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en stor paiform (eller to mindre).
- Prikk den godt med en gaffel.
- Kle paiskallet med bakepapir og ha i tørre erter eller ris slik at veggene på paien ikke faller sammen under forstekingen.
- Forstek bunnen på 200 grader i ca. 15 minutter til den er gylden.
- Ta ut paiskallet og tøm ut de tørre ertene.
- Paifyllet:
- Skrell løken og skjær den i båter. Purre vaskes godt og skjæres i ringer.
- Skjær skinken i strimler eller terninger.
- Fres løk, purre og skinke i litt margarin eller olje i en stekepanne.
- Bland fløtemelk, egg og revet ost. Tilsett krydder.
- Legg løk, purre og skinke i paibunnen og hell osteblandingen over.
- Stek paien på 180 grader i ca. 30 minutter.
- Paien kan spises som den er, eller serveres med en deilig frisk salat og kanskje litt tzatziki til.
Tips: Her kan du gjerne bruke en ferdig paideg, og paien passer også perfekt i matpakka eller til koldtbordet.
Flere gode paier finner du her
Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev