Pølsefest på grillen
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Praktisk talt alle typer pølser egner seg til grilling. Men med en varm grill kan det lett sje at pølsene sprekker. Det kan du unngå ved å lage et par, tre snitt i hver langside av pølsene før du legger dem på grillen. Helt sikker mot sprekk er du hvis du velger grillpølser - de er nemlig skinnfrie. Uansett pølsetype, så er det viktig at du snur pølsene ofte. Både for å unngå sprekk og at pølsene blir svidd.
Sendt inn av Matprat.no
Drikke som passer til denne oppskriften
Cæsarsalat
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha salaten klar i en stor bolle i kjøleskapet.
Krutonger:
Forvarm ovnen til 160 °C.
Varm opp smørblandingen til det bobler. Ta så gryta vekk fra kokeplaten. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterningene. La de trekke til seg smørblandingen før de legges på et stekebrett. Stek dem i ovnen til krutongene er gylne.
Pisk eggeplommene i en stor metallbolle.
Rør i hvitløk, sennep og sitronsaft, men bare en ting om gangen.
Pisk i olivenolje, først bare noen dråpen, deretter litt og litt olje om gangen. Pisk hele tiden.
Rør i ansjosfiletene og halvparten av parmesanosten.
Bland salatbladene sammen med dressingen i en stor bolle.
Serveres på tallerkener med krutonger, litt parmesanost og godt med nykvernet sort pepper.
Her finner du mange flere oppskrifter på deilige salater
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Foto: matprat.no
Årets test av sommerøl og lyst øl
Apéritifs kokebok - pølseretter