Grillmat
Prøv disse supre spareribsene

Prøv disse supre spareribsene

Om været ikke tillater utendørsgrilling, så blir resultatet det samme i ovnen med disse saftige californiske spareribsene.
Aase E. Jacobsen
02 Mai 2015 - 10:13

Denne retten er perfekt for grillsesongen, både den som skjer innendørs og utendørs, men uten at det blir helt sommerlig av den grunn. Vårens grønnsaker lar vi ligge en stund til og utnytter heller fjorårets californiske varme og sødme som er magasinert i de tørkete sviskene.

Mer enn dessert

Ikke den mest spennende ingrediensen kanskje, i dag som vi oppdager nye frukter og grønnsaker hver gang vi går i butikken. Men sviskene fortjener ny oppmerksomhet i kjøkkenet. Alle (voksne) husker barndommens søndagsmiddager med svinesteik og svisketilbehør. Eller sviskekompott til dessert.

Nok eleganse

Men svisker er mye mer enn det. Vi glemmer derfor tradisjonene for et øyeblikk og henter fram juleribba, fyller den svisker og marinerer den i andre godsaker. Og kaller du det hele spare ribs, får du til og med den mest innbitte ribbehater til å smile fornøyd.

Siden konseptet er mer amerikansk enn europeisk, starter vi jakten etter drikkefølge i USA, nærmere bestemt vestkysten.

Mye sødme

Og jammen har vi flaks, for Beringer Cabernet Sauvignon 2012 (15412)viser seg å være helt perfekt til denne sødmerike retten. Her er det mengder av søte, men ikke overmodne solbær som er godt mikset med litt eik i så vel duft som smak. En vin som vil falle i smak hos de fleste rundt bordet.

Myk og innsmigrende

Amerikansk vin identifiseres vel så mye med zinfandel som cabernet sauvignon. Ravenswood Vintners Blend Zinfandel 2011 (10595)er en veldig god representant for arten. Fyldig myk og innsmigrende og perfekt til grillretter med sødme.

Regionalkarakter

Grillviner finner vi dessuten mengder av i Languedoc, Sør-Frankrike. Særlig når prisen er utslagsgivende er dette stedet å lete. Le Mas de Robert Vic 2013 (45916) fra Sør-Frankrike gjør også en utmerket jobb overfor maten.

Mer saftig enn rund

Moderne rødviner fra Portugal konkurrerer med så vel søritalienske og sørfranske viner når vi er på jakt etter robuste viner med nok sødme til å ta både krydrete sauser som denne med mango. Niepoort Fabelaktig Douro 2013 (45269)signert av Portugals beste produsenter, men er deres enkleste vin. Den har nok mykhet og saftighet til å passe maten veldig godt.

Bestill vinen med en gang

Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Honningstekt spareribs med svisker

Honningstekt spareribs med svisker

Fremgangsmåte

  1. Skrell mangoen og skjær kjøttet i terninger. Kok opp juicen, ha i mangokjøttet og la trekke ved svak varme noen minutter.
  2. Kjør i foodprocessor sammen med sitronsaft og soyasaus eller soppkonsentrat. Smak til med salt og pepper.
  3. Serveres lun og med et godt dryss av finhakket koriander.
  4. Del opp tynnribben til spareribs hvilket vil si at du skjærer mellom på langs mellom hvert ribbein. Stikk hull i ribbestykkene, to pr bit og putt en sviske inn i hvert hull.
  5. Varm opp honningen slik at den blir flytende. Rør noen dråper varmt vann sammen med sennep, soyasaus/soppkonsentrat, balsamico, sitronsaft, ingefær, salt og pepper i honningen.
  6. Legg ribbestykkene i et ildfast fat med bensiden opp og pensle med honningsausen.
  7. La marinere i en halvtime før du plasserer formen midt i ovnen som er forvarmet til 175 grader. Dekk med aluminiumsfolie.
  8. Ta formen ut etter 45 minutter, snu ribbestykkene og pensle den andre siden med sausen. La den steke 45 minutter til uten folie. Kjøttet er ferdigstekt når det løsner lett fra benet. Men pass på så ikke det blir brent.
  9. Server med råstekte eller bakte poteter, dampet broccoli eller en salat samt mangosausen.

Se våre andre oppskrifter på spareribs

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her