Grillmat
PrĂžv disse supre spareribsene

PrĂžv disse supre spareribsene

Om vÊret ikke tillater utendÞrsgrilling, sÄ blir resultatet det samme i ovnen med disse saftige californiske spareribsene.
Aase E. Jacobsen
02 Mai 2015 - 11:13

Denne retten er perfekt for grillsesongen, bÄde den som skjer innendÞrs og utendÞrs, men uten at det blir helt sommerlig av den grunn. VÄrens grÞnnsaker lar vi ligge en stund til og utnytter heller fjorÄrets californiske varme og sÞdme som er magasinert i de tÞrkete sviskene.

Mer enn dessert

Ikke den mest spennende ingrediensen kanskje, i dag som vi oppdager nye frukter og grÞnnsaker hver gang vi gÄr i butikken. Men sviskene fortjener ny oppmerksomhet i kjÞkkenet. Alle (voksne) husker barndommens sÞndagsmiddager med svinesteik og svisketilbehÞr. Eller sviskekompott til dessert.

Nok eleganse

Men svisker er mye mer enn det. Vi glemmer derfor tradisjonene for et Þyeblikk og henter fram juleribba, fyller den svisker og marinerer den i andre godsaker. Og kaller du det hele spare ribs, fÄr du til og med den mest innbitte ribbehater til Ä smile fornÞyd.

Siden konseptet er mer amerikansk enn europeisk, starter vi jakten etter drikkefĂžlge i USA, nĂŠrmere bestemt vestkysten.

Mye sĂždme

Og jammen har vi flaks, for Beringer Cabernet Sauvignon 2012 (15412)viser seg Ä vÊre helt perfekt til denne sÞdmerike retten. Her er det mengder av sÞte, men ikke overmodne solbÊr som er godt mikset med litt eik i sÄ vel duft som smak. En vin som vil falle i smak hos de fleste rundt bordet.

Myk og innsmigrende

Amerikansk vin identifiseres vel sÄ mye med zinfandel som cabernet sauvignon. Ravenswood Vintners Blend Zinfandel 2011 (10595)er en veldig god representant for arten. Fyldig myk og innsmigrende og perfekt til grillretter med sÞdme.

Regionalkarakter

Grillviner finner vi dessuten mengder av i Languedoc, SÞr-Frankrike. SÊrlig nÄr prisen er utslagsgivende er dette stedet Ä lete. Le Mas de Robert Vic 2013 (45916) fra SÞr-Frankrike gjÞr ogsÄ en utmerket jobb overfor maten.

Mer saftig enn rund

Moderne rÞdviner fra Portugal konkurrerer med sÄ vel sÞritalienske og sÞrfranske viner nÄr vi er pÄ jakt etter robuste viner med nok sÞdme til Ä ta bÄde krydrete sauser som denne med mango. Niepoort Fabelaktig Douro 2013 (45269)signert av Portugals beste produsenter, men er deres enkleste vin. Den har nok mykhet og saftighet til Ä passe maten veldig godt.

Bestill vinen med en gang

Ønsker du Ä bestille vinen trykker du bare pÄ vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Dersom du Þnsker Ä bestille flere produkter, kan du ogsÄ velge fritt fra Apéritifs polliste eller sÞke deg frem til de varene du er ute etter.

Honningstekt spareribs med svisker

Honningstekt spareribs med svisker

FremgangsmÄte

  1. Skrell mangoen og skjĂŠr kjĂžttet i terninger. Kok opp juicen, ha i mangokjĂžttet og la trekke ved svak varme noen minutter.
  2. KjĂžr i foodprocessor sammen med sitronsaft og soyasaus eller soppkonsentrat. Smak til med salt og pepper.
  3. Serveres lun og med et godt dryss av finhakket koriander.
  4. Del opp tynnribben til spareribs hvilket vil si at du skjÊrer mellom pÄ langs mellom hvert ribbein. Stikk hull i ribbestykkene, to pr bit og putt en sviske inn i hvert hull.
  5. Varm opp honningen slik at den blir flytende. RÞr noen drÄper varmt vann sammen med sennep, soyasaus/soppkonsentrat, balsamico, sitronsaft, ingefÊr, salt og pepper i honningen.
  6. Legg ribbestykkene i et ildfast fat med bensiden opp og pensle med honningsausen.
  7. La marinere i en halvtime fĂžr du plasserer formen midt i ovnen som er forvarmet til 175 grader. Dekk med aluminiumsfolie.
  8. Ta formen ut etter 45 minutter, snu ribbestykkene og pensle den andre siden med sausen. La den steke 45 minutter til uten folie. KjÞttet er ferdigstekt nÄr det lÞsner lett fra benet. Men pass pÄ sÄ ikke det blir brent.
  9. Server med rÄstekte eller bakte poteter, dampet broccoli eller en salat samt mangosausen.

Se vÄre andre oppskrifter pÄ spareribs

Bli abonnent pĂ„ aperitif +  og oppnĂ„ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil

Du stÄr pÄ polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nÊr: Bestill vÄr sms-tjeneste og du fÄr tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede stÄr i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vÊrt sÄ god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vÊrt sÄ god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primÊrt bordeauxdruer og er riktig sÄ vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets 10 beste norske vinkart er kĂ„ret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slÄtt fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Barolo i 2021-Ärgang er for den tÄlmodige - men det er ogsÄ annet godt nytt pÄ spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-Ärgang er for den tÄlmodige - men det er ogsÄ annet godt nytt pÄ spesialpolet i oktober

Her finner du bÄde Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrÞnnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrÞnnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften fÄr du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nÄ
Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vÊrt sÄ god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vÊrt sÄ god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primÊrt bordeauxdruer og er riktig sÄ vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Årets 10 beste norske vinkart er kĂ„ret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slÄtt fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

Med denne fÄr du en solid smak av Nord-RhÎne for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne fÄr du en solid smak av Nord-RhÎne for en liten sum

Fra samme produsent kommer ogsÄ strÄlende utgaver fra de beste terroirene i Nord-RhÎne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

BĂ„de den rĂžde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens hĂ„ndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Baron De Ley
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Baron De Ley

PĂ„ BEINSPIRED 2026 har du mulighet til Ă„ smake 5 deilige spanske viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Barolo i 2021-Ärgang er for den tÄlmodige - men det er ogsÄ annet godt nytt pÄ spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-Ärgang er for den tÄlmodige - men det er ogsÄ annet godt nytt pÄ spesialpolet i oktober

Her finner du bÄde Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her