Mat
Pad Thai med kylling
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfilet i strimler. Surr dem raskt i olje. Tilsett hvitløk, vårløk, reker og spirer.
- Pisk eggene lett og rør dem inn i retten.
- Tilsett kokte risnudler og buljong, ketchup, chilipasta og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
- Pynt med koriander.
- Server hakkede peanøtter og sitronbåter til.
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
Prøv noen av disse gode oppskriftene med nudler
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 194.70 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
84 POENG
-
Stekt thairis med kylling Khao phat kai
Fremgangsmåte
Ha ris og vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la det koke under tett lokk i ca 15 minutter, til risen er myk og har absorbert alt vannet.
- Varm olje i en panne og fres kyllingkjøttet til det skifter farge. Tas opp av pannen.
- Ha i løk og fres til løken er myk. Tilsett hvitløk og bønnespirer og fres det et øyeblikk.
- Tilsett ris, legg kyllingkjøttet tilbake i pannen og smak til med fiskesaus.
- Rør om over sterk varme noen minutter. Ha i soyasaus etter smak.
- Legg det på et serveringsfat og pynt med vårløk og chilistrimler.
- For å lage chilis til pynt, skjæres de på langs, og frøene fjernes. Chilien skjæres så diagonalt i meget tynne strimler.
- Legg strimlene i isvann i kjøleskapet så de blir sprø og krøller seg.
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 169.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
Svinesatay med peanøttsaus - Thai moo satay
Ingredienser
300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
Marinade:
2 ss rød karripasta
2 ss soyaolje
2 dl kokosmelk
1 ts salt
1 ss sukker
Peanøttsaus:
2 ss rød karripasta
4 dl kokosmelk
3 ss sukker - gjerne palmesukker eller brunt sukker
4 ss grovt peanøttsmør
2 ss hakkede peanøtter
2 ss tamarindsaus
Salatdressing:
½ dl riseddik
1 dl sukker
1 ts salt
Salat:
1 stk. slangeagurk i tynne staver
2 stk. rød chili i lange skiver
3 ss frisk koriander
2 stk. sjalottløk i tynne skiver
½ stk. issalat
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i lange, flate strimler.
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Træ kjøttet på trespyd.
- Kjøttet grilles eller stekes 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.
- Peanøttsaus:
- Kok kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden. Rør inn peanøttsmør, kok opp og la det småkoke i et par minutter.
- Salatdressing;
- Ha eddik, sukker og salt i en gryte, kok opp og la redusere i ca 10-15 min til dressingen har en tykk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering.
Serveres med salat og peanøttsaus.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå