Ytrefileten er så å si like mør som indrefileten på reinsdyret. Så den må varmebehandles med forsiktighet, for viltkjøtt er magert og må ikke gjennomstekes.
Dagens rett
Foto: (Matprat.no)
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.
23 November 2024 - 00:00
Reinsdyrmedaljong
Fremgangsmåte
- Del fileten i fire, sett stykkene på høykant, og press sammen til en biff. Krydre og stek på god varme på begge sider. La de ettersteke i panna et par minutter.
- Grønnsaker:
- Rens og skjær grønnsakene i staver. Legg dem i ildfast form, ha på lime, olje og krydder. Stek på 200 grader i 20-30 minutter.
- Saus:
- Rens løken, og la den fosskoke sammen med juice, sukker og eddik i ½-¾ time til sausen har sirupskonsistens.
- Ta opp løken, og server den ved siden av de bakte grønnsakene. Pisk inn smøret i sausen.
- Potetpuré:
- Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og tilsett smør, rømme og krydder.
- Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Forvell 1 minutt i kokende vann. Lag en ring av purren og anrett potetpuréen oppi denne.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriften
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 394.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 415.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå