Dagens rett

Risotto med krabbe

Krabbesesongen er i full gang. Her kan du enkelt og greit lage deg et deilig krabbemåltid. Alternativt kan du bli med på vårt krabbelag den 7. september (klikk).

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Risotto med krabbe

Fremgangsmåte

Varm olje i en gryte, tilsett sjalottløk og surr til den er myk.

Tilsett ris og surr videre på middels varme under stadig omrøring i 1 minutt. Tilsett vin og kok til den er absorbert i risen.

Spe med fløte og kraft, litt om gangen, under omrøring.

Etter hvert som risen tykner til grøtkonsistens tilsettes mer væske. Mengden væske avhenger av kvaliteten på risen.

Det tar normalt 15-18 minutter å koke risen. Bruk middels varme og rør hele tiden med en tresleiv.

Risen er ferdig når den har en ørliten rå kjerne i midten og har konsistens som tynn grøt - er den for tykk, tilsettes mer væske.

Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsettes straks før servering. Server med en gang, gjerne med noen krabbeklør og tynne skiver av parmesan på toppen.

Her finner du alle våre risretter

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen