I dag, torsdag 6. desember, er det den gode knoll vi skal ta for oss. Enkel tilberedning er stikkord. Finn frem rivjernet og sett i gang!
Røsti med røkelaks
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok potetene knapt møre med skallet på ca. 15 min. Avkjøl lett og skrell dem.
Riv potetene grovt på råkostjern, eller i foodprocessor.
Hakk det meste av gressløken og persillen. Spar noen gressløkstrå til pynt. Ha i 2/3 av det grønne sammen med potetene, og tilsett egget. Bland det forsaktig sammen,og smak til med salt og pepper.
Smelt smøret i varm stekepanne, og legg røstien skjevis i pannen. Stekes gylne på begge sider over middels varme.
Bland rømme med resten av persille- og gressløkhakket.
Legg røstien på tallerkener. Legg skivet røkelaks ved siden av.
Laksen toppes med en skje rømme og pyntes med gressløkstrå.
Eller har du lyst til noen annet med røkelaksen
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Mai Rødsten
Foto: Andrew1Norton
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Trimbach Riesling 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 209,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Ægir Kveite Witbier
Norge
Volum: 0.330 Pris: 44,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
A & A Sider fra Sandefjord Aroma
Norge
Volum: 0.750 Pris: 163,40 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Dyre Gård Eplemost
Norge
Volum: 3.000 Pris: 149,50 Basisutvalget
I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.