Prøv kålrot bakt i ovn med chili og ingefær, gjerne med andre rotgrønnsaker.
Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det er en enkel måte å tilberede varene på og smak og næring bevares på beste måte. Du kan bruke de rotgrønnsakene du kjenner. Prøv gjerne søtpotet, en rot som vi sikkert får se mer til i fremtiden. Søtpotet er en av de vanligste grønnsakene i Mellom-Amerika hvor den stammer fra.
I USA er den uunnværlig til kalkunmiddagen i forbindelse med Thanksgiving i november. Den må kokes med skallet på, men den egner seg best bakt. Konsistensen minner om en melen potet, smaker søtere og fargen er orange. Søtpotet har betydelig mengder med A- og C-vitamin samt kalsium.
Kanelstekte rotgrønnsaker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rens grønnsakene og skjær i biter. Smør en ildfast form, legg i grønnsaker og drypp over olje. Strø på salt og kanel.
Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter til grønnsakene er møre, dryss over klippet kruspersille og server til stekt fisk eller kjøtt.
Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Inkognito
Honningbakte rotgrønnsaker med sitron og mynte
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell og kutt opp rotgrønnsakene i like store biter (du kan godt bytte ut noen av grønnsakene med f.eks. rødbeter, skorsonnerot, gulbeter eller pastinakk).
Legg bitene i ildfast form og ha over olje, honning, sitronskall, salt og pepper.
Stek formen i ovn på 200 grader i ca 35 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør rundt i grønnsakene nå og da.
Rett før servering skjæres mynten i strimler og vendes inn i rotgrønnsakene.
Tips: Smaker helt nydelig til stekt kylling!
Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Inkognito
Drikke som passer til denne oppskriften
Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Lag din egen blanding, beregn ca. 250 g rå vare pr. person.
Ovnsbakte grønnsaker kan godt serveres til karbonade, kylling og røkt skinke. En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde.
Flere gode grønnsaksretter finner du her
Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Bengt Wilson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Kinn Saison Extra
Norge
Volum: 0.750 Pris: 107,00 Basisutvalget -
91 Poeng
Jean Paul Brun Fleurie 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 289,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Berne Inspiration Rosé 2019
Frankrike
Volum: 1.500 Pris: 449,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Ochota Barrels The price of silence 2019
Australia
Volum: 0.750 Pris: 399,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Lalomba
Spania
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget