Prøv kålrot bakt i ovn med chili og ingefær, gjerne med andre rotgrønnsaker.

Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det er en enkel måte å tilberede varene på og smak og næring bevares på beste måte. Du kan bruke de rotgrønnsakene du kjenner. Prøv gjerne søtpotet, en rot som vi sikkert får se mer til i fremtiden. Søtpotet er en av de vanligste grønnsakene i Mellom-Amerika hvor den stammer fra. 

I USA er den uunnværlig til kalkunmiddagen i forbindelse med Thanksgiving i november. Den må kokes med skallet på, men den egner seg best bakt. Konsistensen minner om en melen potet, smaker søtere og fargen er orange. Søtpotet har betydelig mengder med A- og C-vitamin samt kalsium.

Kanelstekte rotgrønnsaker

Kanelstekte rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Rens grønnsakene og skjær i biter.
  2. Smør en ildfast form, legg i grønnsaker og drypp over olje. Strø på salt og kanel.
  3. Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter til grønnsakene er møre, dryss over klippet kruspersille

Server til stekt fisk eller kjøtt.

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Honningbakte rotgrønnsaker med sitron og mynte

Honningbakte rotgrønnsaker med sitron og mynte

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt opp rotgrønnsakene i like store biter (du kan godt bytte ut noen av grønnsakene med f.eks. rødbeter, skorsonnerot, gulbeter eller pastinakk).
  2. Legg bitene i ildfast form og ha over olje, honning, sitronskall, salt og pepper.
  3. Stek formen i ovn på 200 grader i ca 35 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør rundt i grønnsakene nå og da.
  4. Rett før servering skjæres mynten i strimler og vendes inn i rotgrønnsakene.

Tips: Smaker helt nydelig til stekt kylling.

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter

Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter

Fremgangsmåte

  1. Lag din egen blanding, beregn ca. 250 g råvare pr. person.
  2. Del sjalottløken i to.
  3. Søtpotet vaskes, deles først i to og deretter i skiver.
  4. Mandelpotetene deles i båter. Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller trekanter.
  5. Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form.
  6. Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft.
  7. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene.
  8. Dryss sukker over og bak dem i ovn på 180 grader til de er møre ca. 20-25 minutter.

Tips:
Ovnsbakte grønnsaker kan godt serveres til karbonade, kylling og røkt skinke. En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde.

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her