Rotgrønnsaker er fortsatt like hot - og nå er de på sitt aller beste

Bak dem i ovnen

Prøv kålrot bakt i ovn med chili og ingefær, gjerne med andre rotgrønnsaker.

Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det er en enkel måte å tilberede varene på og smak og næring bevares på beste måte. Du kan bruke de rotgrønnsakene du kjenner. Prøv gjerne søtpotet, en rot som vi sikkert får se mer til i fremtiden. Søtpotet er en av de vanligste grønnsakene i Mellom-Amerika hvor den stammer fra. 

I USA er den uunnværlig til kalkunmiddagen i forbindelse med Thanksgiving i november. Den må kokes med skallet på, men den egner seg best bakt. Konsistensen minner om en melen potet, smaker søtere og fargen er orange. Søtpotet har betydelig mengder med A- og C-vitamin samt kalsium.

Kanelstekte rotgrønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

400 g
600 g
2 ss
0.5 ss

Fremgangsmåte

Rens grønnsakene og skjær i biter. Smør en ildfast form, legg i grønnsaker og drypp over olje. Strø på salt og kanel.

Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter til grønnsakene er møre, dryss over klippet kruspersille og server til stekt fisk eller kjøtt.

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Honningbakte rotgrønnsaker med sitron og mynte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

200 g
200 g
4 ss

Fremgangsmåte

Skrell og kutt opp rotgrønnsakene i like store biter (du kan godt bytte ut noen av grønnsakene med f.eks. rødbeter, skorsonnerot, gulbeter eller pastinakk).

Legg bitene i ildfast form og ha over olje, honning, sitronskall, salt og pepper.

Stek formen i ovn på 200 grader i ca 35 minutter eller til grønnsakene er møre. Rør rundt i grønnsakene nå og da.

Rett før servering skjæres mynten i strimler og vendes inn i rotgrønnsakene.

Tips: Smaker helt nydelig til stekt kylling!

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

0.5 stk
0.5 stk
0.5 stk

Fremgangsmåte

Lag din egen blanding, beregn ca. 250 g rå vare pr. person.

Del sjalottløken i to. Søtpotet vaskes, deles først i to og deretter i skiver. Mandelpotetene deles i båter. Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller trekanter.
 
Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form. Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene.
 
Dryss sukker over og bak dem i ovn på 180 grader til de er møre ca. 20-25 minutter.

Ovnsbakte grønnsaker kan godt serveres til karbonade, kylling og røkt skinke. En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde.

Flere gode grønnsaksretter finner du her

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen