Pizza Margherita

Pizza Margherita

Fremgangsmåte

Selv om Margherita er en svært enkel pizza med sine få ingredienser, er den kanskje den vanskeligste pizzaen å lage til perfeksjon. Og derfor veldig godt egnet for å skille ut klinten fra hveten.

Alt som inngår må nemlig være perfekt, deigen må ha fått riktig tid på seg og må ha fått riktig mengde knaing og vending, mozzarellaen må komme fra kyr som har gresset i området rundt Napoli, tomatsausen må være perfekt laget, og helst av San Marzano-tomater som dyrkes i Vesuvs mineralrike skråninger. Olivenoljen må selvsagt være av topp kvalitet, og det samme gjelder basilikumen.

Ideelt må den bakes i en vedfyrt ovn hvor de glovarme steinflatene (holder ca 500 grader) vil gjøre undersiden av pizzaen sprø i løpet av få minutter.

Siden de færreste har tilgang på Napoli-ingredienser, er det viktig å merke seg at ingrediensene alltid må være av beste kvalitet, og at pizzaen må lages med kjærlighet og respekt.

Tilberedning
Begynn med å helle melet på en bakeplate eller -bolle og lage en fordypning. Smuldre gjæren oppi og tilsett dråpevis lunkent vann til gjæret blander seg godt. Begynn forsiktig å kna melet inn i væsken og fortsett til du har en smidig og elastisk kule.

  1.  Pakk den inn i et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i en halv time.
  2.  Fukt en bakeplate med litt olivenolje og legg deigen oppå. Kjevle den tynn, og tynnest på midten. I henhold til reglementet for den ekte napolitanske pizzaen er det imidlertid ikke lov å bruke kjevle eller andre mekaniske hjelpemidler - kun håndkraft!
  3.  Deigen skal formes med høyre hånd samt tommel og pekefinger på venstre. Maksimal tykkelse er 3 mm.
  4.  I mellomtiden deles mozzarella i tynne skiver, tomatterningene has i en bolle, tilsettes litt olje, en klype salt, frisk basilikum og får hvile mens ovnen varmes til 300 grader.
  5.  Fordel mozzarellaen på deigen som har fått heve på ny, deretter tomatene, litt olivenolje og sett inn i ovnen til osten har smeltet. Det tar ca 8-10 minutter.

Her finner du over 100 pizzaoppskrifter 

Slik velger du vin til pizza

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pizza fire årstider a la Capricciosa

Pizza fire årstider a la Capricciosa

Fremgangsmåte

  1. Start med pizzabunnen: Ha mel, salt og gjær i en stor bakebolle og bland det godt sammen.
  2. Lag en grop i midten av melet og hell i det lunkne vannet og oljen. Rør forsiktig til alt er godt blandet.
  3. Hell deigen på en lett melet overflate og kna den i 5-6 minutter, eller til den er glatt og elastisk.
  4. Legg deigen i en ren, lett oljet bolle, dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted i 30 minutter, eller til deigen er est til dobbel størrelse.
  5. Slå ned deigen, kna godt og kjevle den til en rund leiv med tverrmål på 25 cm. Legg leiven på en bakeplate. Forvarm ovnen til 230 C.
  6. Pizzafyll:
  7. Varm opp mesteparten av oljen til pizzafyllet i en klebefri stekepanne, tilsett løk og hvitløk og la den steke forsiktig i 2 minutter.
  8. Bland i oregano, tomater og tomatpuré. La det hele få et oppkok, sett ned varmen og la det surre i 10 minutter, til sausen tykner.
  9. Pensle resten av oljen på pizzabunnen, spre tomatsausen oppå.
  10. Strø osten over.
  11. Fordel resten av ingrediensene på toppen.
  12. Sett bakeplata midt i ovnen og la pizzaen steke i 10-12 minutter, til den er sprø og gyllen.

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Se alle de fristende oppskriftene på pizza vi byr på

Her får du svært så praktiske kokketips

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

NHO har undersøkt hvor ofte folk spiser på restaurant

Restaurantbransjen har merket det at gjestene kniper igjen, og her er fasiten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her