Pizza med norsk vri

Pizza med norsk vri

Fremgangsmåte

Pizzadeig:
Bland salt og med litt mel og Bland tørrgjær ut i vannet. La stå i fem minutter. Ha olje i. Bland mel og salt og rør inn væsken til en glatt og smidig deig. Kna deigen jevn og blank i 8-10 minutter. Eller 4-5 minutter med eltekrok i maskin.
 
Legg et klede over - eller lokk hvis du bruker bakebolle - og la den hvile minst en time ved vanlig innetemperatur alternativt hele dagen ved lavere temperatur. Du må gjerne slå deigen ned underveis. Det gjør deigen mer elastisk.

Kna deigen litt til den er glatt og uten sprekker. Legg den på melet bakebord og kjevle ut til en sirkel eller firkant.

Deigen kan også lages på forhånd og oppbevares en tid i kjøleskapet. Legg et stykke matpapir i en liten bolle. Legg deigen oppå og dekk med et nytt stykke matpapir. Pakk inn i plast og sett i kjøleskapet. Den vil holde seg i 2 døgn. Ta ut deigen og la den stå i romtemperatur i minst 10-15 minutter før du begynner å arbeide med den.

Deigen kan også fryses opptil 4-5 uker: Dryss kulene lett med mel, legg dem i hver sin plastpose og lukk godt. Deigen tines ved å legge den i en bolle, dekke med plast og la tiningen foregå over natta i kjøleskap eller i to timer ved romtemperatur.

Fyllet:
Fres løk og hvitløk i oljen. Tilsett paprikapulver og la frese med noen sekunder. Ha i vinen og la det hele koke inn. Tilsett tomatene. Kok opp og la småkoke i minst 15 minutter uten lokk. Bruk eventuelt stavmikser til å gjøre sausen helt jevn. Smak til med salt og pepper og oregano.

Skjær morrpølse i tynne skiver og sprøstek flesk/bacon.

Kjevle ut deigen så tynt som mulig. Fordel tomatsausen tynt utover pizzaleiven. Dryss over morrpølse, flesk/bacon og revet Balsfjord-ost på toppen. Dryss over friske oreganoblader tilslutt. Stek ved 275 grader (over- og undervarme) i 12-16 minutter til pizzaen er passe stekt i kantene og osten er gylden.

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Fremgangsmåte

Lag din egen pizzadeig og kjevle ut til fire like bunner.

Du kan også kjøpe ferdige pizzabunner

Stek kjøtt og paprika i olje. Smak til med salt og pepper.

Ha tomatsaus på pizzabunnene med tomatskiver, kjøtt og paprika oppå. Ha over pesto og begge ostene.

Stek pizzaene i ovn på 250 grader i 15-20 min. Ha ruccula på rett før servering.

Bland rømme med urter og hvitløk. Smak til med salt og pepper.

Prøv å ha scampi på pizzaene sammen med biffkjøtt, spennende kombinasjon.

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv denne vinen til høstens kantareller
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Prøv denne vinen til høstens kantareller

I de største polutsalgene finner du nå den perfekte vin til kantarellrisotto, og med på kjøpet får du en spennende historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens beste ris til risotto kommer herfra
+

Verdens beste ris til risotto kommer herfra

Vercelli i Piemonte er selveste paradis for alle som elsker risotto. Bli med på en oppdagelsesreise blant rismarker, stjernerestauranter og dampende risottotallerkener.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Alt dette kan du lage med kantareller
Guide
Oppskrifter med kantarell

Alt dette kan du lage med kantareller

Her er de beste oppskriftene med skogens gull, nemlig kantarellene som popper opp i skog og mark.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik tar du vare på soppen
Guide
Oppskrifter med sopp du har plukket selv

Slik tar du vare på soppen

Du kjenner deg kanskje igjen - soppkurven bugner og du vet ikke hvordan du skal ta vare på soppen du har plukket. Vi har oppskriftene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv denne vinen til høstens kantareller
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Prøv denne vinen til høstens kantareller

I de største polutsalgene finner du nå den perfekte vin til kantarellrisotto, og med på kjøpet får du en spennende historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens beste ris til risotto kommer herfra
+

Verdens beste ris til risotto kommer herfra

Vercelli i Piemonte er selveste paradis for alle som elsker risotto. Bli med på en oppdagelsesreise blant rismarker, stjernerestauranter og dampende risottotallerkener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili
Dagens rett
Blåskjell Red Hot Chili

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili

Blåskjell spiller fortsatt hovedrollen, og hvor sterk retten skal være bestemmer du selv ved hjelp av mengden chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er
Dagens rett
Agurksalat med rips rødløk og rugsprø

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er

Så god som den norske agurken er nå, fortjener den å spille hovedrollen. Denne salaten kan gjøres enda mer mettende ved å tilsette ost, eller servere den til fisk eller kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en wok inspirert av Japan med marinert kylling og bokhvetenudler
Dagens rett
Wok med marinert kylling og bokhvetenudler

Lag en wok inspirert av Japan med marinert kylling og bokhvetenudler

I denne wokretten er det brukt bokhvetenudler, men andre type nudler fungerer også fint.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Alt dette kan du lage med kantareller
Guide
Oppskrifter med kantarell

Alt dette kan du lage med kantareller

Her er de beste oppskriftene med skogens gull, nemlig kantarellene som popper opp i skog og mark.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her