Karrisild
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør sammen karri og olivenolje. Tilsett majones og crème fraîche og bland godt. Rør inn sennep og smak til med sukker, eddik, salt og pepper.
Skjær marinert kryddersild i biter på skrå og bland forsiktig inn i sausen.
Bør trekke over natten eller noen timer før servering. Serveres med rugbrød og godt drikke.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Silderetter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sild hører jula til. Her har du et utvalg av gode sildesalater og silderetter. Smaken strekker seg fra sursild til sherrysild, så test ut et par oppskrifter og utvid din mathorisont i jula.
Dansk sildesalat
Filetene vannes ut i 2 timer, bytt gjerne vann etter 1 time.
Einebærsild
Kryddersild filetene vannes ut i melk ca 1 time.
Glassmestersild
La den hele silden vannes ut i 24 timer.
Karrisild
Filetene vannes ut i melk ca 1 time.
Matjessild med grønn paprika
Legg silden på et fat.
Pepperrotsild
Vann ut sildefiletene i 2 timer, bytt gjerne vann etter 1 time.
Sennepssild
Rør sennep, olje og sukker sammen med majonesen. Bland i løspisket krem.
Sherrysild
Skyll filetene raskt og tørk de lett.
Sursild
Bruker du spekesild, skal denne vannes ut i ca 2 timer.
Tomatsild
Vann ut filetene i melk ca 30 min.
Sendt inn av Mai Rødsten
Foto: Ragge Strand
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Norsk Urtedram
Norge
Volum: 0.700 Pris: 299,90 Bestillingsutvalg -
87 Poeng
Gammel Reserve
Norge
Volum: 0.700 Pris: 334,90 Basisutvalg (Grunnsortiment) -
87 Poeng
Faun
Norge
Volum: 0.700 Pris: 369,90 Basisutvalg (Fullsortiment) -
84 Poeng
Gilde Taffel
Norge
Volum: 0.700 Pris: 373,90 Bestillingsutvalget