Godbiter i pollisten
Slik smaker årets beaujolais nouveau
Foto: (Lumia Imaging SDK)

Slik smaker årets beaujolais nouveau

10 av de til sammen 15 helt ferske vinene som er klare for salg på polet i morgen tidlig er testet. Se resultatene her.
Aase E. Jacobsen
20 November 2016 - 16:20

Drøyt 13.000 flasker av årets vin er på plass i polhyllene i morgen tidlig.

Her er oversikten over hvilke polutsalg som har kjøpt inn hvilke beaujolais nouveau-er

Den tredje torsdagen i november er etter tradisjonen salgstart for beaujolais nouveau - en tradisjon som nå er inne i sitt 65. år. 

Her er alle 10 som er testet. Foto: Lumia Imaging SDK

 

Det var på hengende håret at det ble vin i år, for med to uker senere høst enn «normalt», ble det i år veldig kort tid for både vinmakere og transportører. 

Årets høst er nesten like sen som rekorden i 2013 eller 2008, men likevel annerledes. Bakgrunnen for forsinkelsen er de mange utfordringene området, i likhet resten av Burgund, hadde i begynnelsen av vekstsyklusen med fatale runder med frost og hagl. Juli og august kompenserte og en «Indian summer» i september og oktober gjorde resten. 

Beste noensinne

Resultatet er viner med kjøttfull frukt, kirsebær og annen mørkere frukt, sødmefylt, men balanserte, ikke veldig høy syre, men tilstrekkelig friskhet. Noen av vinene virker litt uferdige, hvilket er å forvente med en sen innhøstning, mens andre ikke avslører mangel på tid i flaske like lett.  

Jean Paul Bruns Beaujolais Nouveau L'Ancien Vieilles Vignes 2016 er den beste beaujolais nouveau jeg noensinne har smakt. Husk å servere den i burgundglass og la den gjerne få en runde i en karaffel først. 

Sannsynligheten for at 2016 blir et godt år for den vanlige beaujolaisen vi får servert fra neste år og utover, er stor. Kanskje ikke de aller mest strukturerte, men like fullt viner med mye sjarm. Og når beaujolais viser seg fra denne siden, smaker den veldig godt til hvit fisk (vi kan allerede glede oss til skreisesongen) og asiatisk mat. 

NB Siden alt av beaujolais nouveau er i tilleggsutvalget, kan vinene ikke bestilles på vanlig måte. Derfor står de som utsolgt i vår polliste. Sjekk her hvilke polutsalg som har vin i hyllene fra torsdag denne uke. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her