DAGENS RETT: Honningstekte medisterboller med couscous

Dagens rett Honningstekte medisterboller med couscous

Slike medisterkaker fikk du ikke på julaften

Det er lillenyttårsaften og vi tar det enkelt, men firer ikke på kravene til smak. Prøv denne kjappe oppskriften.

Det er utrolig hvor mye du kan få ut av restene fra julemiddagen. Som her mer medisterkakene som bades i honning. For ekstra kick kan du tilsette litt chilisaus, enten ved å erstatte halvparten av honningen med søt chilisaus eller tilsette sterk chilisaus etter hvor kraftig kick du trenger. 

Vi har også andre ideer for rester av julematen

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

 

Honningstekte medisterboller med couscous

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Couscous
2.5 dl
2.5 dl
0.5 ts
0.25 stk

Fremgangsmåte

Lag små boller av farsen og stek dem over middels varme i olje.

Tilsett honning når bollene har fått stekeskorpe. Stekes i 8 minutter til de er gjennomstekte.

Tips:
Bytt gjerne ut halvparten av honning med søt chilisaus eller legg til 1 ts sterk chilisaus for ekstra kick. Smak til med litt sitronsaft.

Couscous:
Kok opp vann med salt, tørket frukt og kanel.

Ta kjelen vekk fra platen og hell i couscousen. La det stå å svelle i 5 minutter under lokk. Rør inn olivenolje. 

Tips: Honning og tørket frukt gir ikke bare julesmak på maten. Tankene dine vil fort vandre mot eksotiske strøk.

Prøv noen av disse deilige rettene med julepålegget

Flere lekre retter med julepålegget

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen