Salater er godt til så mangt, både de varme og de kalde variantene. Selv om en oppskrift er praktisk å følge, lykkes man ofte med bare å prøve seg fram eller å bruke det en måtte ha tilgjengelig. Ofte kan en salat være en fin måte å få brukt opp restemat. Og poteter fra dagen før er perfekt i slike retter.
Varm potetsalat
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Hoegaarden Wit
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 40,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Markus Molitor Tradition Riesling 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Basisutvalget -
90 Poeng
La Borderie Trois Contrées Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 459,70 Testutvalget -
85 Poeng
Marcel Cabelier Crémant du Jura Extra Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 215,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
La Borderie de quoi te mêles-tu? 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 599,40 Bestillingsutvalget
Rødbete- og potetsalat
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Denne salaten er ypperlig på lunsjbordet, og ellers spesiell god til fiskeretter.
På jakt etter en annen salat. Den finner du her
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Inkognito
Laks- og potetsalat med sursøt rømmedressing
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rens fisken fri for skinn og ben og del den i mindre serveringsstykker.
Tips:
Du kan godt bruke grillet laksefilet i stedet for kokt laks i denne oppskriften.
Kok nypotetene møre med skallet på. Del dem i skiver mens de fortsatt er varme og anrett dem på et fat.
Riv salaten og fordel den på fatet, fordel fisken over.
Bland sammen rømme, sitronsaft, finhakket dill og sukker. Du kan også rive litt sitronskall (pass på å vaske sitronen nøye!) i dressingen.
Drypp dressingen over potetsalaten like før servering.
Mange flere retter med laks finner du her
Tips: For en perfekt posjert (kokt) laks gjør du som følger: Del laksen i serveringsstykker og strø på godt med salt. La ligge i ca 15 minuter. Skyll av saltet.
Legg filetene med skinnsiden opp i et ildfast fat og kok opp vann med 1 ts salt pr liter vann. Ha gjerne sitronskiver eller annet krydder som laurbærblad i vannet.
Hell det kokende vannet over fisken og la den stå til du lett kan dra av skinnet fra fileten - perfekt resultat hver gang.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt
Foto: Anders Martinsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Henri Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 160,00 Basisutvalget -
85 Poeng
Markus Molitor Schiefer Riesling 2019
Tyskland
Volum: 3.000 Pris: 449,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Markus Molitor Tradition Riesling 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Basisutvalget -
79 Poeng
Klokk & Co Juicy Stuff
Norge
Volum: 0.330 Pris: 52,10 Basisutvalget -
82 Poeng
Klokk & Co Chinook NEIPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 52,10 Bestillingsutvalget