Se alt det gode du kan bruke poteter til

Potetsalat kan også være hovedrett

 

Salater er godt til så mangt, både de varme og de kalde variantene. Selv om en oppskrift er praktisk å følge, lykkes man ofte med bare å prøve seg fram eller å bruke det en måtte ha tilgjengelig. Ofte kan en salat være en fin måte å få brukt opp restemat. Og poteter fra dagen før er perfekt i slike retter.

Herlige salater med potet

 

Varm potetsalat

Fremgangsmåte

Kok og rens potetene når de er lett avkjølte. Skjær i tynne skiver.
 
Løken og sellerien renses og skjæres i tynne skiver før den blansjeres i vann tilsatt smør, ca. 2 minutter. Avkjøl lett.
 
Bland potet og løk. 
 
Bland sennep, eddik, sukker/honning, salt og litt pepper. Bland med potet-, selleri- og løkskiver.
 
Stek bacon i biter sprøtt.
 
Dryss persille over salaten like før servering. Samt evt sprøstekte baconbiter. Server med grønn salat og godt brød.
 
Lun potetsalat kan også serveres som tilbehør (uten bacon) til stekte kjøtt- og fiskeretter eller på et koldtbord.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Laks- og potetsalat med sursøt rømmedressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g
0.5 stk

Fremgangsmåte

Rens fisken fri for skinn og ben og del den i mindre serveringsstykker.

Tips:
Du kan godt bruke grillet laksefilet i stedet for kokt laks i denne oppskriften. 

Kok nypotetene møre med skallet på. Del dem i skiver mens de fortsatt er varme og anrett dem på et fat.

Riv salaten og fordel den på fatet, fordel fisken over.

Bland sammen rømme, sitronsaft, finhakket dill og sukker. Du kan også rive litt sitronskall (pass på å vaske sitronen nøye!) i dressingen.

Drypp dressingen over potetsalaten like før servering.

Mange flere retter med  laks finner du her

Tips: For en perfekt posjert (kokt) laks gjør du som følger: Del laksen i serveringsstykker og strø på godt med salt. La ligge i ca 15 minuter. Skyll av saltet.

Legg filetene med skinnsiden opp i et ildfast fat og kok opp vann med 1 ts salt pr liter vann. Ha gjerne sitronskiver eller annet krydder som laurbærblad i vannet.

Hell det kokende vannet over fisken og la den stå til du lett kan dra av skinnet fra fileten - perfekt resultat hver gang.

Spenstige potetretter

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen