nyheter på Vinmonopolet

Dette er basisnyhetene på Vinmonopolet i januar

Flere gode nyheter på plass i ditt nærmeste polutsalg

Flere gode nyheter på plass i ditt nærmeste polutsalg

For blant januarnyhetene er det noen knallgode og virkelige klassiske øl og heftige whiskyer.
Aase E. Jacobsen
10 Januar 2016 - 14:00

Det er (som vanlig) noen riktig godbiter i ølhylla denne gangen. Deriblant uberklassiske Rodenbach Grand Cru - ikke årgangsutgaven, men den som er en blanding av en tredel nybrygget øl og resten tp år gammelt fatlagret øl. En opplevelse. Det er også Malheur 12 - hvor tallet står for alkoholprosenten - men frykt ikke, de er alle veldig godt integrert. Et øl som konkurrerer ut mang en rødvin på matbordet.

Enda sterkere kandidater til januartoppen er en ny whisky fra Highland Park og en fra Talisker. Er du whiskyfan har du altså all grunn til å feire, for dette er spennende og ganske så komplekse dråper.

De fleste er selvsagt mest opptatt av påfyllet i vinhylla, og for å få tak i godbitene må du nok bla opp litt ekstra. Selv om Meursault 1er Cru Les Charmes 2013 fra Chavey-Chouet er beste vin, er Au Bon Climat Santa Barbara Chardonnay 2014 like god og et mye bedre kjøp. I det hele tatt er det mange spennende viner fra California denne gangen, og den høye dollaren til tross, er prisene gode.

Det aller beste vinkjøpet står superbillige Lavradores de Feitoria Cheda 2014 for og en annen kjenning i boks, Niepoort Dão Rótulo 2013. Samt kraftpakken chilenske Morandé Vigno 2012.

Nedenfor er alle basisnyhetene listet etter poeng.

Slik er testen gjennomført:

Nyhetene i Vinmonopolets basisutvalg er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets smaking. Den gjennomføres delvis blindt en uke før produktene lanseres. Produktene kan ikke bestilles før kl 9.00 den 8. januar 2016.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her