Rakefisk på tradisjonelt vis
Fremgangsmåte
- Beregn 150-250 g rakefisk pr person avhengig av hvor storspiste gjestene er, og om det er dagens hovedmåltid eller bare kveldsnacks.
- Den beste rakefisken selges i fiskedisken direkte fra spannet med hode. Den må derfor vaskes, renses og fileteres (det kan du kanskje få butikkpersonalet til å gjøre?) og til slutt skjæres i pene skiver.
- Kok 250 g ringerikspoteter med skallet på pr person - og server dem slik også!
- Skjær rødløk i syltynne skiver som du legger i iskaldt vann, gjerne med isbiter i. La skivene ligge til like før servering, hell av vannet og tørk med kjøkkenpapir. Slik blir løken sprø og mildere i smaken.
- Pisk inn noen dråper sitronsaft og smak til med salt og pepper i rømmen, enten du velger lettrømme eller seterrømme.
- Hent frem dine hjemmesyltete rødbeter, eller kjøp dem i butikken. Arranger rakefiskskivene i midten av serveringsfatet med rødløk og poteter rundt. Rømme og rødbeter i separate skåler.
Server med godt "hjemmebakt" flatbrød og gjerne også lefse.
Flere deilig oppskrifter med rakefisk
Slik lager du et skikkelig rakefisklag
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 950.00 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 899.00 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 339.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG