Rakefisk på tradisjonelt vis
 
                Fremgangsmåte
- Beregn 150-250 g rakefisk pr person avhengig av hvor storspiste gjestene er, og om det er dagens hovedmåltid eller bare kveldsnacks.
- Den beste rakefisken selges i fiskedisken direkte fra spannet med hode. Den må derfor vaskes, renses og fileteres (det kan du kanskje få butikkpersonalet til å gjøre?) og til slutt skjæres i pene skiver.
- Kok 250 g ringerikspoteter med skallet på pr person - og server dem slik også!
- Skjær rødløk i syltynne skiver som du legger i iskaldt vann, gjerne med isbiter i. La skivene ligge til like før servering, hell av vannet og tørk med kjøkkenpapir. Slik blir løken sprø og mildere i smaken.
- Pisk inn noen dråper sitronsaft og smak til med salt og pepper i rømmen, enten du velger lettrømme eller seterrømme.
- Hent frem dine hjemmesyltete rødbeter, eller kjøp dem i butikken. Arranger rakefiskskivene i midten av serveringsfatet med rødløk og poteter rundt. Rømme og rødbeter i separate skåler.
Server med godt "hjemmebakt" flatbrød og gjerne også lefse.
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    Frankrike Volum: 0.75 l Pris: 1000.00 kr Bestillingsutvalget93 POENG Volum: 0.75 l Pris: 1000.00 kr Bestillingsutvalget93 POENG
- 
                    Frankrike Volum: 0.75 l Pris: 949.00 kr Bestillingsutvalget92 POENG Volum: 0.75 l Pris: 949.00 kr Bestillingsutvalget92 POENG
- 
                    
                    92 POENG
- 
                    
                    91 POENG
- 
                    
                    89 POENG
- 
                    
                    89 POENG
- 
                    
                    89 POENG
- 
                    
                    88 POENG
- 
                    Frankrike Volum: 0.75 l Pris: 365.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG Volum: 0.75 l Pris: 365.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
- 
                    
                    87 POENG
 
                                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                