Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ukens kake

Sjokoladeostekake med kaffegelé

Prøv denne uvante vrien på ostekake og bli overbevist

Prøv denne uvante vrien på ostekake og bli overbevist

Kaffe og hvit sjokolade gir ostekaken en ekstra dimensjon. Liker du ikke kaffe, eller om den skal serveres til de yngste, kan du bruke kakao i stedet.
Aase E. Jacobsen
02 Mai 2019 - 13:00

Denne oppskriften er selvsagt en utmerket måte å bruke opp (sterk) kaffe som er blitt kald.

Kaffegeleen setter ikke uventet et umiskjennelig preg på denne kaken, så det er klart at du må like kaffesmaken, for å sette full pris på denne vrien. Siden det er så mange kaffeelskere blant oss, blir det derfor neppe et problem. Men vi har noen forslag i selve oppskriften om du ikke kjører kaffelinja.

Se våre andre oppskrifter med kaffe

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Sjokoladeostekake med kaffegelé

Sjokoladeostekake med kaffegelé

Fremgangsmåte

Slik bygger du opp kaken

Bunn:
Knus kjeksen og bland den med kakaoen og smeltet smør. Trykk ut i en form med avtakbar kant.

Ostefyll:
Legg gelatinarkene til fyllet i bløt i rikelig med vann i 5 minutter.

Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med melken. Klem vannet av gelatinarkene og løs dem opp i den varme blandingen.

Visp egg og sukker lett og luftig. Tilsett kesam. Ha i sjokoladeblandingen når den er avkjølt, men før den begynner å stivne. Hell over i formen. Settes i kjøleskap.

Kaffegele:
Legg gelatinarkene til geleen i bløt i rikelig med vann i 5 minutter.

Løs opp kaffepulveret og demerarasukkeret i kokende vann. Klem vannet av gelatinarkene og løs dem opp i kaffen. Tilsett kaffelikøren. Avkjøl.

Hell kaffegelen over fyllet i formen. Settes i kjøleskap.

Tips:
Du kan godt bruke sterk nybrygget kaffe i stedet for pulverkaffe. 

Tips:
Drikker du ikke kaffe, kan du erstatte kaffepulveret med kakao og erstatte likøren med mer sukker.

Se våre andre oppskrifter med kaffe

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du stor kosevinfaktor for en veldig billig penge
+
Ukens vin

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra denne supre champagneprodusenten er det nå kommet veldig kult og helt unikt påfyll
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Fra denne supre champagneprodusenten er det nå kommet veldig kult og helt unikt påfyll

Charles Dufour har gledet mange siden introduksjonen i Norge i 2015, og med morens druer slår han nå til med helt nye takter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er aspargesen her. Med ferdiglaget butterdeig lager du disse luksuriøse tertene på null komma niks
+
Klubbkokken serverer
Aspargesterter med blåmuggost og honning

Nå er aspargesen her. Med ferdiglaget butterdeig lager du disse luksuriøse tertene på null komma niks

Perfekt nå som festsesongen står for dør og vi alle har behov for litt uanstrengt luksus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg
+
Tester
Nyheter basis mai 2021

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg

Det er bare et par produkter som står i fare for å bli utsolgt, mens andre kjenninger har fått fast plass.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her