Benytt sjansen nå til å lage noe nytt og spennende med blomkål

Oppskrifter med blomkål

(rudisill)

Salater med blomkål

 

Flere salatoppskrifter med blomkål

Salat med nypotet, blomkål, sukkererter, spinat og kapersvinaigrette

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 l
pinat, fersk s
1 dl
Dressing

Fremgangsmåte

Kok potetene, vask spinaten, strimle sukkerertene og brekk opp små buketter av blomkål og/el små sopp.

Finhakk løken og bland den sammen olivenolje, balsamico-edikk, kapers og dill. Smak til med salt, pepper og en klype salt. Bland grønnsakene og hell vinaigretten over.

Tips: Denne salaten passer godt som tilbehør til grillmaten, eller som en deilig salat for seg

Flere deilige nypotetretter finner du her

Deilige sprø salater finner du her

Les mer om hvordan du behandler asparges her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Mariha-kitchen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Lun salat med blomkål og fersk salsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 ss
Salsa
4 stk
1 stk
2 ss

Fremgangsmåte

Del gulrøttene i staver. Del blomkålen i mindre buketter. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Ha i sukkerertene det siste kokeminuttet.

Hell av vannet og vend inn en liten smørklatt.

Del reddiker i skiver, skinken og osten i terninger.

Fersk salsa:
Del tomatene i to og fjern frøene. Finhakk tomatkjøttet, nektarinen og sjalottløken. Hell over olivenolje, finhakket kruspersille, saft og skall fra limen og sukker. Bland godt.
 

Anrett de kokte grønnsakene, skinken og osten på et fat. Hell salsaen over like før servering.

Server retten med godt brød ved siden av.

Tips: Denne salaten kan like gjerne serveres som en liten smårett alene eller som tilbehør til annen middag.

De beste salatene finner du her

Flere herlige retter med blomkål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen