Vegetarmat - i disse tider

Vegetarmat er i tiden, med grønt, lett og mange spennende smaker. Det er slett ikke vanskelig å sette rene grønnsakretter på menyen av og til, tvert imot. Les videre og la deg inspirere.
Redaksjonen
09 Mai 2006 - 09:01

Grønnsaker er flotte og velsmakende ingredienser i de daglige matretter. I tillegg er de gode å knaske på - helt for seg selv. Setter vi de sammen i en rett, er kombinasjonsmulighetene er utallige. Kan vi friste deg med et variert spekter? Vi satser på en god åpning i glasset, nemlig et...

Vitaminspark

Fremgangsmåte

Bruk saftsentrifuge.

Drikken bør serveres umiddelbart.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Alkoholfri Sangrita

Alkoholfri Sangrita

Fremgangsmåte

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Varm grønnsakseng

Varm grønnsakseng

Fremgangsmåte

De oppdelte grønnsakene legges over i en smurt ildfast form. Dynk over litt olje og dryss på litt salt og pepper. Inn i ovn, 200 °C. Steketid ca. 10 min. Hell evt. over litt grønnsakbuljong og la formen stå i ovn ytterligere 5 min. Dryss over klippet kruspersille.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Potetsalat med dressing

Potetsalat med dressing

Fremgangsmåte

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Vurder oppskriften

Skogsoppsuppe

Skogsoppsuppe
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kremet rotgrønnsaksuppe

Kremet rotgrønnsaksuppe

Fremgangsmåte

Skrell/rens grønnsakene og skjær dem i mindre biter. Kok opp vann med grønnsaksbuljong. Ha grønnsakene og kok møre, ca 10 minutter. Trekk kjelen av platen og ha i 2 dl fløte. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Server suppen rykende varm med ekstra kremfløte og olivenolje.

Tips:
For at grønnsakene skal være ferdig til ca samme tid, skjær grønnsakene som tar lengst tid å koke minst, og de lettkokte grønnsakene i større biter.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grønnsakpizza vegetar

Grønnsakpizza vegetar

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, salt og olje i en bolle. Rør ut gjæren  i lunkent vann og ha i bollen med mel. Elt raskt til en fin deig som settes lunt til heving før den kjevles ut til en tynn pizzabunn. Skjær grønnsakene i terninger og fres lett i olje. Smak til med salt og pepper. Avkjøl lett før de fordeles over pizzabunnen. Dryss over oregano. Stek ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Tips:
Dette er en pizza uten ost som passer også for veganere. Det finnes imidelrtid ostealternativer tilpasset både vegetarianere og veganer. 

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her