Vegetarmat - i disse tider

Vegetarmat er i tiden, med grønt, lett og mange spennende smaker. Det er slett ikke vanskelig å sette rene grønnsakretter på menyen av og til, tvert imot. Les videre og la deg inspirere.

Grønnsaker er flotte og velsmakende ingredienser i de daglige matretter. I tillegg er de gode å knaske på - helt for seg selv. Setter vi de sammen i en rett, er kombinasjonsmulighetene er utallige. Kan vi friste deg med et variert spekter? Vi satser på en god åpning i glasset, nemlig et...

Vitaminspark

Ingredienser

Saft av
1 stk
1 stk

Fremgangsmåte

Bruk saftsentrifuge.

Drikken bør serveres umiddelbart.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Alkoholfri Sangrita

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Saft av
1 stk

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Også i tallerkenen har vi noe godt å servere

Varm grønnsakseng

Fremgangsmåte

De oppdelte grønnsakene legges over i en smurt ildfast form. Dynk over litt olje og dryss på litt salt og pepper. Inn i ovn, 200 °C. Steketid ca. 10 min. Hell evt. over litt grønnsakbuljong og la formen stå i ovn ytterligere 5 min. Dryss over klippet kruspersille.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potetsalat med dressing

Fremgangsmåte

De oppdelte poteter og grønnsaker legges lagvis i en egnet salatbolle.

Rør sammen alt til dressingen og hell den over. Dryss over finsnittet mynte.

Salaten bør få stå og trekke ca. 1 time før den serveres.

Mange flere deilige oppskrifter på potetsalat og retter med det samme til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Soppsuppe

Fremgangsmåte

Suppen kokes opp og de oppdelte grønnsakene tas i . Kokes ca. 5 minutter. Potetterningene tas i. Det hele kokes videre et par minutter. Dryss over klippet kruspersille.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Moset grønnsaksuppe

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 stk
1 stk
1 skive
0.5 stk
1 stk
0.5 stk
1 l

Fremgangsmåte

Poteter og grønnsaker skrelles/renses før de skjæres i mindre biter og legges over i kokende, lettsaltet vann. Kokes 5-6 min. Tas så over i en fodd-prosessor med lokk og moses til en passe fin konsistens. Serveres rykende varm.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grønnsakpizza vegetar

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Pizzabunn
4.5 dl
0.5 ts
2 ss
1.5 dl
0.5 stk
Grønnsakfyll
1 stk
1 stk
1 stk
hvitløkdfedd
0.5 stk
3 stk

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, salt og olje i en bolle. Rør ut gjæren  i lunkent vann og ha i bollen med mel. Elt raskt til en fin deig som settes lunt til heving før den kjevles ut til en tynn pizzabunn. Skjær grønnsakene i terninger og fres lett i olje. Smak til med salt og pepper. Avkjøl lett før de fordeles over pizzabunnen. Dryss over oregano. Stek ved 225 grader i ca. 20 minutter.

Tips:
Dette er en pizza uten ost som passer også for veganere. Det finnes imidelrtid ostealternativer tilpasset både vegetarianere og veganer. 

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Les om indisk matfilosofi

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen