Aichas indiske chana masala med kveite
Foto: Aicha Bouhlou

Aichas indiske chana masala med kveite

Chana masala er en populær indisk vegetarrett, og det indiske kjøkken er verdens fremste når det kommer til vegetarmat. Du kan kombinere en vegetarretten med fisk eller kjøtt så blir alle fornøyde.

Fremgangsmåte

  1. Kveite:
    Sett stekeovnen på 180 °C. Dryss salt over kveiteskivene og la dem ligge i 5 minutter.
  2. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk forsiktig med et tørkepapir. Vend kveiteskivene i olivenolje og legg dem på et stekebrett. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kveiten.
  3. Bak fisken i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 50 °C, ca. 10 minutter.
  4. Chana masala:
    Skjær løk i biter og finhakk hvitløk, chili og ingefær. Fres løk og hvitløk i olivenolje i en stekepanne til løken er blank og myk. Tilsett chili, ingefær og krydder, og la det surre i ca. 1 minutt.
  5. Ha i hermetiserte tomater, honning, kikerter og vann, og kok opp. La det småkoke i 15 minutter, og smak til med salt og pepper.
  6. Rør inn spinat og frisk koriander rett før servering.
  7. Yoghurtdressing:
    Skjær agurk i små terninger, finhakk koriander og press saften av sitron. Bland alle ingrediensene til yoghurten sammen.

Server gryten med nanbrød, sitronbåter og koriander.

Tips:
Ris kan også brukes som tilbehør.

Her kan du lese mer om det indiske vegetarkjøkkenet

Mange flere deilige oppskrifter med kveite

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her