Aichas indiske chana masala med kveite
Foto: Aicha Bouhlou

Aichas indiske chana masala med kveite

Chana masala er en populær indisk vegetarrett, og det indiske kjøkken er verdens fremste når det kommer til vegetarmat. Du kan kombinere en vegetarretten med fisk eller kjøtt så blir alle fornøyde.

Fremgangsmåte

Kveite:
Sett stekeovnen på 180 °C. Dryss salt over kveiteskivene og la dem ligge i 5 minutter.

Skyll av saltet i kaldt vann og tørk forsiktig med et tørkepapir. Vend kveiteskivene i olivenolje og legg dem på et stekebrett. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kveiten.

Bak fisken i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 50 °C, ca. 10 minutter.

Chana masala:
Skjær løk i biter og finhakk hvitløk, chili og ingefær. Fres løk og hvitløk i olivenolje i en stekepanne til løken er blank og myk. Tilsett chili, ingefær og krydder, og la det surre i ca. 1 minutt.

Ha i hermetiserte tomater, honning, kikerter og vann, og kok opp. La det småkoke i 15 minutter, og smak til med salt og pepper.

Rør inn spinat og frisk koriander rett før servering.

Yoghurtdressing:
Skjær agurk i små terninger, finhakk koriander og press saften av sitron. Bland alle ingrediensene til yoghurten sammen.

Server gryten med nanbrød, sitronbåter og koriander.

Tips:
Ris kan også brukes som tilbehør.

Her kan du lese mer om det indiske vegetarkjøkkenet

Prøv noen av disse vegetarrettene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen