Aichas indiske chana masala med kveite
Foto: Aicha Bouhlou

Aichas indiske chana masala med kveite

Chana masala er en populær indisk vegetarrett, og det indiske kjøkken er verdens fremste når det kommer til vegetarmat. Du kan kombinere en vegetarretten med fisk eller kjøtt så blir alle fornøyde.

Fremgangsmåte

  1. Kveite:
    Sett stekeovnen på 180 °C. Dryss salt over kveiteskivene og la dem ligge i 5 minutter.
  2. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk forsiktig med et tørkepapir. Vend kveiteskivene i olivenolje og legg dem på et stekebrett. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kveiten.
  3. Bak fisken i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 50 °C, ca. 10 minutter.
  4. Chana masala:
    Skjær løk i biter og finhakk hvitløk, chili og ingefær. Fres løk og hvitløk i olivenolje i en stekepanne til løken er blank og myk. Tilsett chili, ingefær og krydder, og la det surre i ca. 1 minutt.
  5. Ha i hermetiserte tomater, honning, kikerter og vann, og kok opp. La det småkoke i 15 minutter, og smak til med salt og pepper.
  6. Rør inn spinat og frisk koriander rett før servering.
  7. Yoghurtdressing:
    Skjær agurk i små terninger, finhakk koriander og press saften av sitron. Bland alle ingrediensene til yoghurten sammen.

Server gryten med nanbrød, sitronbåter og koriander.

Tips:
Ris kan også brukes som tilbehør.

Her kan du lese mer om det indiske vegetarkjøkkenet

Mange flere deilige oppskrifter med kveite

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her