Aichas middelshavsgryte med brosme
Foto: Aicha Bouhlou

Aichas middelshavsgryte med brosme

Fremgangsmåte

Skjær brosme i serveringsstykker. Finhakk basilikum og dryss det over fisken sammen med litt salt.

Skjær aubergine og squash i skiver, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk, og skjær paprika i strimler.

Stek aubergine og squash i olivenolje i en stekepanne, og sett til side. Fres rødløk, hvitløk og paprika, til løken er blank og myk.

Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, hvitvinseddik og sukker, og la det surre i 1 minutt. Ha i vann og gi det et oppkok. 

Tilsett aubergine og squash, basilikum og persille, og smak til med salt og pepper.

Bland fiskestykkene inn med grønnsakene og la det surre under lokk i ca. 10 minutter til fisken er mør og alle smakene har blandet seg med hverandre. Dryss over basilikum og oliven rett før servering.

Hvitløksmajones:
Knus hvitløk og bland det sammen med sitronsaft og majones.

Server middelshavsgryten med godt brød og hvitløksmajones.

Tips:
Du kan bruke annen type hvit fisk til denne retten. Nanbrød eller focaccia passer utmerket til denne gryten.

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen