Asparges og risotto på Milano-vis
Apéritif

Asparges og risotto på Milano-vis

Lag risottoen slik de vil ha den i Milano med asparges og stekte egg på toppen.

Fremgangsmåte

  1. Brekk av den nederste delen av aspargesene og skrell dem.
  2. Kok opp lettsaltet vann og la aspargesene koke i 3-4 minutter til de er nesten møre. Ta opp og skyll i kaldt vann.
  3. Stek vakteleggene i usaltet smør i et knapt minutt (3-4 minutter for hønseegg) til hviten er fast og plommen fortsatt flytende.
  4. Risotto:
  5. Smelt smør og surr sjalottløk og gulrotterninger ved middels sterk varme i en tykkbunnet kjele til grønnsakene blir blanke og litt myke.
  6. Tilsett risen og hvitvinen og surr videre til vinen er fordampet. Hell på kraften og kok opp.
  7. La risen koke ved svak varme i ca 15 minutter (den skal ikke være helt tørrkokt men heller ikke helt flytende og risen skal ikke være hard men heller ikke overkokt).
  8. Rør i smør og ta risottoen av varmen. Rør i parmesan. Server umiddelbart.

I mellomtiden har du kokt asparges og stekt eggene.

Anretting:
Fordel risotto utover tallerkenen. Legg aspargesen oppå og stekt egg på toppen. Dryss over parmesan og pynt med kjørvel.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her