Asparges og risotto på Milano-vis
Foto: EFF

Asparges og risotto på Milano-vis

Fremgangsmåte

Brekk av den nederste delen av aspargesene og skrell dem. Kok opp lettsaltet vann og la aspargesene koke i 3-4 minutter til de er nesten møre. Ta opp og skyll i kaldt vann.

Stek vakteleggene i usaltet smør i et knapt minutt (3-4 minutter for hønseegg) til hviten er fast og plommen fortsatt flytende.

Risotto:
Smelt smør og surr sjalottløk og gulrotterninger ved middels sterk varme i en tykkbunnet kjele til grønnsakene blir blanke og litt myke. Tilsett risen og hvitvinen og surr videre til vinen er fordampet. Hell på kraften og kok opp.

La risen koke ved svak varme i ca 15 minutter (den skal ikke være helt tørrkokt men heller ikke helt flytende og risen skal ikke være hard men heller ikke overkokt).

Rør i smør og ta risottoen av varmen. Rør i parmesan. Server umiddelbart.

I mellomtiden har du kokt asparges og stekt eggene.

Anretting:
Fordel risotto utover tallerkenen. Legg aspargesen oppå og stekt egg på toppen. Dryss over parmesan og pynt med kjørvel.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen