Roblin Origine Sancerre Rosé 2018

Nykokt asparges smaker himmelsk, men må ikke serveres med hollandaisesaus. Prøv denne oppskriften. Husk kalde, ferske egg når du skal posjere.
Riv salaten med fingrene og legg den i iskaldt vann, gjerne med isbiter.
Knekk av den trenede nederste delen av aspargesen og kok dem i godt saltet vann til de er såvidt møre men har litt motstand nederst på stilken.
Ha asparges straks over i isvann for å stoppe kokeprosessen. Ha salaten i en salatslynge og kjør den til salaten er nesten helt tørr.
Kok opp vannet til eggene sammen med eddiken, skru ned varmen slik at det simrer. Knekk eggene i en kopp en ad gangen og ha de i det kokende vannet.
La dem trekke 3-4 minutter til eggehviten er fast og plommen fortsatt flytende. Kok bare to og to egg om gangen.
Ha eggene raskt over i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.
Bland alle ingrediensene til salaten, legg på posjert egg og drypp over dressing. Server salaten med brød.
Tips: Dersom du synes det er vanskelig å posjere egg, kan du også servere salaten med et løskokt egg. Hvis du ikke har en salatslynge kan du ha salaten i et kjøkkenhåndkle og riste salaten godt tørr i det.
Dress opp salaten med disse dressingene
Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no