Aspargessuppe med bacon

Aspargessuppe med bacon

Fremgangsmåte

Rens asparges og skjær bort de små bladene langs stilken. Brekk av 2-3 cm av stilken. Skjær asparges i 3 cm lange stykker. Kok dem i hønsekraften til de er møre, omtrent 5 min. Disse skal has hele i suppen. La suppen småkoke i 15 minutter. Kjør litt av kraften sammen med asparges til en fin puré i en foodprocessor. Press puréen gjennom en sikt.

Smelt smøret i en stor kjele og rør det jevnt med hvetemelet. Rør inn aspargespuréen og spe ut med resten av kraften. Kok opp.

Pisk eggeplommene luftig med kremfløten, og rør dette inn i suppen.

Ha i aspargestoppene. Smak til med salt og pepper og server med baconterninger og litt revet muskat.

Sendt inn av Oppskriften er fra boken "Suppe" av Thomas Horne, utgitt på Aschehoug forlag.

1
1/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen