Baconfylte tomater
Foto: Frukt.no/Synøve Dreyer

Baconfylte tomater

Tomaten får en ny vår når du stapper de fulle av det deiligste fyll og baker de slik vi har gjort her. Det blir en perfekt middagsrett eller som tilbehør til grillmaten?

Fremgangsmåte

Skjær et lokk av tomatene og ta ut innmaten. Ta vare på det.

Varm olje i en panne. Ha i griljermel, løk og hvitløk. Stek under omrøring i ca. 3 minutter.

Hakk tomatinnmaten og ha i pannen. Tilsett friske urter. La dette koke i ca. 10 minutter.

Stek bacon for seg til det har fin farge og er litt sprøtt, og bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper.

Fyll tomatene med fyllet og legg på lokket. Drypp over olivenolje og stek i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Flere grønnsaksretter

Tips:
Bruk gjerne urter som rosmarin, basilikum, timian.

Tips:
Fylte tomater passer glimrende som forrett eller en smårett med godt brød til. De fylte tomatene kan også brukes som tilbehør f.eks. til grillmat.

Tips:
Du kan erstatte bacon med spekeskinke eller kokt skinke. Vil du ha en vegetarisk rett bruker du ost. 

Mer grilltilbehør finner du her

Her finner du våre mange grilltips 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

2
2/5 etter 15 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen