Bolognese della Rogero

Fremgangsmåte

Smelt litt av smøret i en stor kjele 4-6 l, og sett denne over på svak varme. Kok rensede gulrøtter i skiver til de er møre, mos disse opp i gryten. Ha i tomater, presset hvitløk, tabasco og tomatpuré i hovedgryten. Kna kjøttdeigen i passe porsjoner i stekepannen, til den smuldrer og "gråner". Når hele partiet er ferdig, hell av "gråvannet".

Brun margarin i pannen på god varme, og stek deretter kjøttdeigen godt. Kjøttdeigen krydres i denne stekefasen. Overføres deretter til hovedgryten. Brun nytt smør for hver steking. All hovedingrediensene skal heretter innom stekepannen med brunet margarin. Helles deretter i hovedgryten. Pannen kan kokes ut med den tilmålte væsken mellom stekingene. Løk og sopp hakkes og stekes på god varme i margarin, og tilføres gryten. Småkokes i flere timer.

Viktig:
koketid under lokk: 2 timer
koketid uten lokk:
til ønsket konsistens oppnås
til spagettisaus tynn
til lasagnesaus tykk
Lang koketid: Bedre resultat.

Sendt inn av Roger Kiel Johansen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her