Bolognese della Rogero

Fremgangsmåte

Smelt litt av smøret i en stor kjele 4-6 l, og sett denne over på svak varme. Kok rensede gulrøtter i skiver til de er møre, mos disse opp i gryten. Ha i tomater, presset hvitløk, tabasco og tomatpuré i hovedgryten. Kna kjøttdeigen i passe porsjoner i stekepannen, til den smuldrer og "gråner". Når hele partiet er ferdig, hell av "gråvannet".

Brun margarin i pannen på god varme, og stek deretter kjøttdeigen godt. Kjøttdeigen krydres i denne stekefasen. Overføres deretter til hovedgryten. Brun nytt smør for hver steking. All hovedingrediensene skal heretter innom stekepannen med brunet margarin. Helles deretter i hovedgryten. Pannen kan kokes ut med den tilmålte væsken mellom stekingene. Løk og sopp hakkes og stekes på god varme i margarin, og tilføres gryten. Småkokes i flere timer.

Viktig:
koketid under lokk: 2 timer
koketid uten lokk:
til ønsket konsistens oppnås
til spagettisaus tynn
til lasagnesaus tykk
Lang koketid: Bedre resultat.

Sendt inn av Roger Kiel Johansen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her