Ca kho to Steinbit i leirgryte
Foto: daoleduc

Ca kho to Steinbit i leirgryte

Ca kho to tilberedes i en liten leirgryte. Den krever karamellsaus, en smakstilsetning vietnamesiske kokker har overtatt etter franskmennene og bruker i sterke retter eller i denne fiskegryten.

Fremgangsmåte

  1. Skyll fiskestykkene og tørk dem med kjøkkenpapir.
  2. Dryss pepper på begge sider.
  3. Legg dem i en grunn bolle og hell over fiskesaus og sukker.
  4. Vend på fisken, slik at marinaden dekker, og la den trekke i ca. 10 minutter.
  5. Varm oljen i en leirgryte som tar 5 dl.
  6. Ha i hvitløk og sjalottløk og fres i 1-2 minutter under omrøring til det begynner å bli gyllent.
  7. Skru opp til sterk varme, ta fiskestykkene opp av marinaden og ta vare på væsken.
  8. Legg fiskestykkene i den varme leirgryten eller pannen og svi dem raskt på begge sider.
  9. Tilsett karamellsaus, marinade og vårløk.
  10. Skru ned til middels varme, legg på lokk og la fisken småkoke i 8 minutter.
  11. Se etter om fisken er ferdig. Hvis den er det, legger du den på en tallerken. Hvis ikke, kan du la den være i kokekaret mens du koker inn sausen.
  12. Skru opp til sterk varme, og la det fosskoke til sausen er redusert til halvparten. Når sausen er blitt tykk, legger du fisken tilbake til den er gjennomvarm.
  13. Server steinbiten rett fra leirgryten, eller legg den på et fat. Server straks med kokt ris.

Tips: Retten kan også serveres som delerett eller som del av et større måltid.

Flere deilige fiskegryter du kan lage

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her