Ca kho to Steinbit i leirgryte
Foto: daoleduc

Ca kho to Steinbit i leirgryte

Ca kho to tilberedes i en liten leirgryte. Den krever karamellsaus, en smakstilsetning vietnamesiske kokker har overtatt etter franskmennene og bruker i sterke retter eller i denne fiskegryten.

Fremgangsmåte

  1. Skyll fiskestykkene og tørk dem med kjøkkenpapir.
  2. Dryss pepper på begge sider.
  3. Legg dem i en grunn bolle og hell over fiskesaus og sukker.
  4. Vend på fisken, slik at marinaden dekker, og la den trekke i ca. 10 minutter.
  5. Varm oljen i en leirgryte som tar 5 dl.
  6. Ha i hvitløk og sjalottløk og fres i 1-2 minutter under omrøring til det begynner å bli gyllent.
  7. Skru opp til sterk varme, ta fiskestykkene opp av marinaden og ta vare på væsken.
  8. Legg fiskestykkene i den varme leirgryten eller pannen og svi dem raskt på begge sider.
  9. Tilsett karamellsaus, marinade og vårløk.
  10. Skru ned til middels varme, legg på lokk og la fisken småkoke i 8 minutter.
  11. Se etter om fisken er ferdig. Hvis den er det, legger du den på en tallerken. Hvis ikke, kan du la den være i kokekaret mens du koker inn sausen.
  12. Skru opp til sterk varme, og la det fosskoke til sausen er redusert til halvparten. Når sausen er blitt tykk, legger du fisken tilbake til den er gjennomvarm.
  13. Server steinbiten rett fra leirgryten, eller legg den på et fat. Server straks med kokt ris.

Tips: Retten kan også serveres som delerett eller som del av et større måltid.

Flere deilige fiskegryter du kan lage

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her