Barone Ricasoli Chianti

Om du så bare har 20 minutter, kan vi love en god og het opplevelse med chili con carne. Legger du på ytterligere 20 minutter, får du selvsagt enda for innsatsen.
Bland chilipulver, malt spisskumen, malt koriander, oregano samt chipotle eller røkt paprikapulver om du har. Ha i ca. en spiseskje vann og bland til en tykk pasta. La stå.
Stek baconet til det er sprøtt. Ha det over i en kjele. Ta vare på fettet, det bruker du som stekefett til kjøttdeig og løk.
Stek kjøttdeigen, gjerne i to omganger så den blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over i en kjele.
Stek løken til den er blank, ca 5 minutter.
Ha i hvitløken og chilien. La løk, hvitløk og chili surre i ca. 2 minutter.
Ha i krydderpastaen og surr i ytterligere 2 minutter. Hell alt over i kjelen.
Ha i kraften (vann og buljongterning går bra), tomatene og paprikaen.
La småkoke i minst 1/2 time så smakene setter seg.
Ha i bønnene og la chilien koke et par minutter til den er gjennomvarm.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Tips: Kjøp hele kryddere og mal dem selv i morter eller krydderkvern. Holdbarheten er mye lengre for hele krydder og det smaker mye bedre. Rist gjerne krydderne i stekepannen til du kjenner krydderduften før de males.
Tips: For å flå tomatene har du dem i kokende vann i ca. 10 sekunder, deretter over i kaldt vann.
Serveres med ris og en rømmeklatt.
Tips: Litt hakket rødløk på toppen smaker godt og noen tortillachips ved siden av gir litt tyggemotstand.
Tips: Lag gjerne dobbel dose og frys ned resten, men vent gjerne med bønnene - de er ikke så veldig glad i frysere.
Her finner du mange andre chili con carne-oppskrifter
Har du veldig dårlig tid kan du gå for denne raske løsningen
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Slik er ekte meksikansk mat
Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico
Her er enda flere hete oppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif