Elotes - Meksikansk grillet mais
Foto: Artit_Wongpradu

Elotes - Meksikansk grillet mais

Mais serveres rett fra grillen som gatemat i Mexico. Med denne smaksrike toppingen er det lett å forstå hvorfor gjestene strømmer til.

Fremgangsmåte

Mange velger å beholde "belgen" på under grillingen (pass i så fall på å legge maisen i lettsaltet vann før grillingen ellers vil belgen ta fyr), men det er mer delikat å fjerne den før tilberedning.

Hvis du ikke er helt sikker på at kolbene er helt ferske, forvell dem i lettsaltet vann i 5-7 minutter før du slenger dem på grillen. 

Gni maisen inn med rapsolje og grill mør over middels-høy varme, men snu kolbene ofte slik at maisen blir jevnt grillet over det hele. Det tar cirka 10 minutter. Bruker du ferdigkokt mais er den klar når hele maisen er gyllen. 

Rør sammen majones siracha og cayennepul i en liten bolle. Bland fetaost, finrevet parmesan og limeskall på et fat

Strø maldonsalt over den ny grillede maisen og skvis limejuice over. Pensle maisen med chilimajones og vend maisen i osteblandingen. Dryss over bittelitt cayennepulver samt koriander og server straks.

Her finner du flere spennende retter fra Mexico

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen