Falafel
Foto: iStockphoto

Falafel

I Midtøsten er falafel regnet som hurtigmat. Hovedingrediensen er kikerter. I denne oppskriften er det masse deilige forskjellige krydder som virkelig får fart på smaksløkene.

Fremgangsmåte

Skyll kikertene i et dørslag og la dem dryppe godt av. Ha dem oppi en blender/foodprocessor sammen med finrevet sitronskall, allehånde, harissa, hvetemel, koriander. Kjør til jevn masse. Hvis den ikke føles fast nok, kan du tilsette litt mer mel.

Bruk en spiseskje til hjelp med å forme boller. Oppskriften er nok til 16 små boller eller 8 store.

Varm olje i en stekepanne og stek bollene på begge sider til de er gylne og gjennomstekte/faste. 

Server med hummus , tzatziki , auberginekrem salsa og/eller aioli . Falafel passer godt inn i en vegetarrett som denne

Flere oppskrifter med falafel finner du her

Se alle oppskriftene med bønner og linser her

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Aperitif

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen