Fish and chips med steinbit
Foto: Tom Haga

Fish and chips med steinbit

Har du noen gang forsøkt fish and chips som festmat. Denne oppskriften med steinbit kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små. Oppskriften er enke å følge.

Fremgangsmåte

Vend fiskestykkene i mel, eggehvite og brødkrumme en gang og stek i frityr på 165 grader.

Chips:
Skjær tynne skiver av persillerøttene og fritér dem på samme temperatur som fisken til de er sprø og gylne. Krydre med havsalt.
 
Tartarsaus:
Bland sammen egg, sennep og sitronjuice. Pisk inn oljen i en tynn stråle. Bland inn sylteagurk, kapers, grønne og sorte oliven.

Smak til med salt og pepper. Server gjerne fish & chips'en med salat og sitron.

Flere gode fiskeretter

Les mer om fish & chips her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen