Frityrstekte løkringer
Foto: bhofack2

Frityrstekte løkringer

Disse deilige sprø ringene passer ved siden av alt du kan tenke deg av kjøtt eller som ren snacks. Du skal serve de med hjemmelaget ketchup eller aioli.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del løken i skiver. Tykkelsen bestemmer du selv. Tykkere ringer gir med tyggemotstand. Tynnere ringer gir et mer delikat resultat.
  2. Hell over melk og la stå i noen minutter.
  3. Varm opp oljen i en kjele som tar 2,5 liter til 175 grader. Hvis du bruker en større kjele må du ha mer olje.
  4. Bland hvetemel, salt og pepper. Ta opp løkringene, rist av overflødig melk og dypp i melblandingen. Pass på at melet dekker godt, men rist av overflødig mel.
  5. Frityrstek noen av gangen i 1-3 minutter avhengig av tykkelse på løkskivene eller til de er pent gylne. Legg på tørkepapir. 

Dryss over fingersalt. Server med hjemmelaget ketchup eller aioli

Her finner du flere småretter til koldtbordet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her