Fylt steinbit med hvitvinsaus, jordskokkpure og råstekte poteter
Foto: LauriPatterson

Fylt steinbit med hvitvinsaus, jordskokkpure og råstekte poteter

Denne retten med steinbit må du prøve. Du vil ikke angre. Du kan fint bruke annen type hvit villfisk.

Fremgangsmåte

  1. Hvitvinsaus:
  2. Surr finhakket løk og hvitvin.
  3. Kok inn og tilsett fiskekraft.
  4. Reduser til halvparten.
  5. Tilsett kremfløte og kok til sausen tykner.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Råstekte poteter: Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter. 
  8. Legg potetbåtene i langpanne, drypp over olje, dryss på hvitløk, urter, salt og pepper og bak potetene midt i ovnen (200 grader i ca. 20 min) til de er møre og brune.
  9. Ta dem ut og hold dem varme.
  10. Skru ovnsvarmen ned til 180 grader.
  11. Fylt fiskefilet: Skjær fisken i jevnstore stykker og skjær et skråsnitt i toppen. 
  12. Kutt blåskjell og tomat i terninger og bland det med hakket hvitløk og urter.
  13. Fyll blandingen i snittet i fisken og bak den midt i ovnen ved 170 grader i 10-12 min til den er gjennomkokt.
  14. Jordskokkpuré: Skrell jordskokkene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i en blanding av melk og fløte, mos dem og smak mosen til med salt og pepper. Får du ikke tak i jordskokker kan du bruke knollselleri.
  15. Server fisken med et dryss av finhakket persille, puréen, sausen og potetene.

Her finner du mange oppskrifter med steinbitt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her