Fylt steinbit med hvitvinsaus, jordskokkpure og råstekte poteter
Foto: LauriPatterson

Fylt steinbit med hvitvinsaus, jordskokkpure og råstekte poteter

Denne retten med steinbit må du prøve. Du vil ikke angre. Du kan fint bruke annen type hvit villfisk.

Fremgangsmåte

  1. Hvitvinsaus:
  2. Surr finhakket løk og hvitvin.
  3. Kok inn og tilsett fiskekraft.
  4. Reduser til halvparten.
  5. Tilsett kremfløte og kok til sausen tykner.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Råstekte poteter: Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter. 
  8. Legg potetbåtene i langpanne, drypp over olje, dryss på hvitløk, urter, salt og pepper og bak potetene midt i ovnen (200 grader i ca. 20 min) til de er møre og brune.
  9. Ta dem ut og hold dem varme.
  10. Skru ovnsvarmen ned til 180 grader.
  11. Fylt fiskefilet: Skjær fisken i jevnstore stykker og skjær et skråsnitt i toppen. 
  12. Kutt blåskjell og tomat i terninger og bland det med hakket hvitløk og urter.
  13. Fyll blandingen i snittet i fisken og bak den midt i ovnen ved 170 grader i 10-12 min til den er gjennomkokt.
  14. Jordskokkpuré: Skrell jordskokkene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i en blanding av melk og fløte, mos dem og smak mosen til med salt og pepper. Får du ikke tak i jordskokker kan du bruke knollselleri.
  15. Server fisken med et dryss av finhakket persille, puréen, sausen og potetene.

Her finner du mange oppskrifter med steinbitt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her