Grillet kveite på italiensk med salsa verde og brokkoli-krem
Foto: Ryzhkov

Grillet kveite på italiensk med salsa verde og brokkoli-krem

Denne retten byr på fest for smaksløkene.

Fremgangsmåte

  1. Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter. Skyll dem og tørk dem på kjøkkenpapir.
  2. Marinade:
    Bland ingrediensene til marinaden og legg kveitefiletene i. La dem ligge i 2-3 timer eller over natten. Ta ut av marinaden og tørk av. Pensle så med marinaden, pass på å få med litt rosmarin, og legg dem på grillen med skinnsiden ned.
  3. Grill ca 4-6 minutter eller til saft begynner på piple ut på overflaten. Snu og grill raskt på kjøttsiden. Pass på at fisken ikke blir brent. Pensle gjerne med marinaden underveis.
  4. Salsa verde og brokkoli-krem:
  5. Kok brokkoli et par minutter. Ha sammen med de andre ingrediensene i en hurtigmikser og kjør til en grønn saus. Tilsett evt mer olje for at den skal bli smidig.
  6. Tips:
    Persillen kan godt byttes ut med andre urter som f.eks basilikum, litt estragon, kjørvel, løpstikke.
  7. Couscoussalat:
  8. Kok opp vann, litt salt og olje/smør. Ha i couscous-en og rør godt. La avkjøle litt, rør om av og til. Bland couscousen med tomater, chili, koriander, sitronsaft og spisskummen.
  9. Grillet brokkoli:
  10. Skjær brokkoli på mandolin. Pensle med olje og grill raskt på begge sider. Dryss over salt og pepper. 
  11. Server kveite på salsa verde- og brokkolikrem med grillet brokkoli og couscoussalat ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her