Jambalaya med pølser og reker
Foto: ekash

Jambalaya med pølser og reker

Denne retten kan lages så hot du bare ønsker deg. Knallgodt smaker den uansett. Overraskende lett og rask å lage er den også. Prøv Jambalaya med pølser og reker.

Fremgangsmåte

Rens reker. Hvis du bruker rå scampi, husk å fjerne tarmen ved å skjære et snitt langs ryggen.

Stek pølsebitene i litt olje i en stor stekepanne eller jerngryte. Ta ut av pannen og sett til side. Ha i litt mer olivenolje og stek hakket løk, paprika og hvitløk i den samme pannen.

Tilsett ris og paprikapulver, pepper, oregano, timian og laurbærblad, rør godt og tilsett deretter kraft, vann, tomatpure, chilisaus, hakkete tomater og selleristilker i biter. Kok opp og la småkoke i 20 minutter eller til risen er gjennomkokt. Tilsett så de rensete rekene. Hvis de er rå trenger de noen minutter å bli gjennomkokt på. Hvis du bruker kokte reker, skal de bare bli varme. Ta kjelen av varmen og server. 

Tips: Hvis pølsene ikke er sterkt krydret, kan du tilsette en finhakket rød chili for ekstra pønsj.

Her finner du veldig mange retter med ris

Flere retter med pølser finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen