Koreansk Bibimbap
Foto: Amornlukkana Srimukda

Koreansk Bibimbap

Bibimbap betyr blandet ris på koreansk og er en nydelig og smakfull rett. Her får du brukt opp restene i kjøleskapet til et næringsrikt og smakelig måltid.

Fremgangsmåte

Bland sammen sesamolje, soyasaus, chilisaus og sukker i en bolle. Tilsett svinekjøttdeig og bland godt. La kjøttet marinere til mens du forbereder resten av ingrediensene.

Varm en stekepanne eller wok med litt sesamolje over høy varme og stek den kokte risen til den blir gyllen og litt sprø. Smak til med salt til pepper og sett til side. Gjenta den samme prosessen med bønnespirer og gulrøtter. 

I den samme woken steker du sopp gyllen i litt mer sesamolje, men tilsetter halvparten av det finhakkede hvitløksfeddet og litt sesamfrø på slutten av steketiden. Smak til med salt til pepper og sett til side.

Skru ned varmen til middels, tilsett litt mer sesamolje, resten av hvitløksfeddet og spinaten. Stek til spinaten til den så vidt faller sammen. Smak til med salt til pepper og sett til side.

Stek kjøttet på middels varme til det er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper. 

Fordel risen på fire dype boller. Topp med de stekte grønnsakene, svinekjøtt, agurk, kimchi,  eggeplomme og eventuelt mer chilisaus. 

Tips:
Bibimbap smaker godt med en rekke ingredienser. Bruk gjerne det du har for hånden. Det er fint med en balanse mellom rå, stekte, syltede og fermenterte grønnsaker. Av kjøtt kan du bruke alt fra bacon til entrecôte, eller tofu om du ønsker det. 

Eggeplommene blir kokt når de røres inn i retten. Synes du fortsatt det er litt skummelt kan du selvfølgelig toppe med speilegg eller posjert egg. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her