Koreansk Bibimbap
Foto: Amornlukkana Srimukda

Koreansk Bibimbap

Bibimbap betyr blandet ris på koreansk og er en nydelig og smakfull rett. Her får du brukt opp restene i kjøleskapet til et næringsrikt og smakelig måltid.

Fremgangsmåte

Bland sammen sesamolje, soyasaus, chilisaus og sukker i en bolle. Tilsett svinekjøttdeig og bland godt. La kjøttet marinere til mens du forbereder resten av ingrediensene.

Varm en stekepanne eller wok med litt sesamolje over høy varme og stek den kokte risen til den blir gyllen og litt sprø. Smak til med salt til pepper og sett til side. Gjenta den samme prosessen med bønnespirer og gulrøtter. 

I den samme woken steker du sopp gyllen i litt mer sesamolje, men tilsetter halvparten av det finhakkede hvitløksfeddet og litt sesamfrø på slutten av steketiden. Smak til med salt til pepper og sett til side.

Skru ned varmen til middels, tilsett litt mer sesamolje, resten av hvitløksfeddet og spinaten. Stek til spinaten til den så vidt faller sammen. Smak til med salt til pepper og sett til side.

Stek kjøttet på middels varme til det er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper. 

Fordel risen på fire dype boller. Topp med de stekte grønnsakene, svinekjøtt, agurk, kimchi,  eggeplomme og eventuelt mer chilisaus. 

Tips:
Bibimbap smaker godt med en rekke ingredienser. Bruk gjerne det du har for hånden. Det er fint med en balanse mellom rå, stekte, syltede og fermenterte grønnsaker. Av kjøtt kan du bruke alt fra bacon til entrecôte, eller tofu om du ønsker det. 

Eggeplommene blir kokt når de røres inn i retten. Synes du fortsatt det er litt skummelt kan du selvfølgelig toppe med speilegg eller posjert egg. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her