Krabbesalat med ris
Norges sjømatråd

Krabbesalat med ris

Lag en deilig salat med krabbe. Resten av ingrediensene finner du i oppskriften. Vi kan love deg et meget vellykket resultat.

Fremgangsmåte

Bruk fylt krabbeskjell eller 150 g renset krabbe (fra 10-12 klør)

Kok risen etter anvisningen på pakken og la den avkjøles. Plukk ut noen pene biter krabbe til toppen av salaten.

Bland løk, chilipepper og ingefær i risen og rør inn sitronsaft, olivenolje og soyasaus og smak til med salt og pepper.

Vend inn resten av krabben sammen med avokado og gressløk. La salaten trekke i kjøleskap i ca. 1 time.

Sett en ring, du kan lage en ved for eksempel klippe ut bunnen av et yoghurtbeger/rømmebeger, på tallerkenene og fyll i rissalat.

Løft av ringen og topp med pene biter krabbe og salat.

Server med nybakt brød ved siden av.

Tips: Her kan du bruke andre skalldyr enn krabbe. Reker, kongekrabbe, sjøkreps - alt smaker like godt på den saftige rissalaten.

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er ølene vi drakk mest av i 2021
+
Klubb

Dette er ølene vi drakk mest av i 2021

Særlig én ølstil står stødig gjennom det siste året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

10 av 66 øl skårer 90 poeng - det er bare å finne frem ølglassene
+
Tester
Test av øl i basis, BU og TU januar 2022

10 av 66 øl skårer 90 poeng - det er bare å finne frem ølglassene

For det er virkelig mye å glede seg til. Noen av ølene vil få deg til å ønske peiskos året rundt, mens andre får deg til å lengte etter sommer og sol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gjør litt stas på restene etter helgens rekekos
Dagens rett
Smørbrød med urtemarinerte reker

Gjør litt stas på restene etter helgens rekekos

Har du ikke rester, kan du fint bruke fryste reker. Eller annen sjømat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når italienerne lager omelett, er det mer enn eggknusing som skal til
Dagens rett
Frittata italiensk omelett

Når italienerne lager omelett, er det mer enn eggknusing som skal til

Omelett på italiensk vis innebærer som regel både ekstra god ost og friske grønnsaker. Med soltørkede tomater blir den ekstra fargerik.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Torsketunge møter spansk hvitvin til et av vinterens gastronomiske høydepunkter
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Torsketunge møter spansk hvitvin til et av vinterens gastronomiske høydepunkter

Torsketunga er et pluss med stor P under skreisesongen og noe av det hyggeligste å servere. Gjør som meg og by gjestene på tunger som forrett med en av de mest mineralske albariñoene jeg har smakt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her