Krabbesalat med ris
Norges sjømatråd

Krabbesalat med ris

Lag en deilig salat med krabbe. Resten av ingrediensene finner du i oppskriften. Vi kan love deg et meget vellykket resultat.

Fremgangsmåte

  1. Bruk fylt krabbeskjell eller 150 g renset krabbe (fra 10-12 klør)
  2. Kok risen etter anvisningen på pakken og la den avkjøles. Plukk ut noen pene biter krabbe til toppen av salaten.
  3. Bland løk, chilipepper og ingefær i risen og rør inn sitronsaft, olivenolje og soyasaus og smak til med salt og pepper.
  4. Vend inn resten av krabben sammen med avokado og gressløk. La salaten trekke i kjøleskap i ca. 1 time.
  5. Sett en ring, du kan lage en ved for eksempel klippe ut bunnen av et yoghurtbeger/rømmebeger, på tallerkenene og fyll i rissalat.
  6. Løft av ringen og topp med pene biter krabbe og salat.
Server med nybakt brød ved siden av.

Tips: Her kan du bruke andre skalldyr enn krabbe. Reker, kongekrabbe, sjøkreps - alt smaker like godt på den saftige rissalaten.

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her