Krabbesalat med ris
Foto: Eva Brænd

Krabbesalat med ris

Lag en deilig salat med krabbe. Resten av ingrediensene finner du i oppskriften. Vi kan love deg et meget vellykket resultat.

Fremgangsmåte

Bruk fylt krabbeskjell eller 150 g renset krabbe (fra 10-12 klør)

Kok risen etter anvisningen på pakken og la den avkjøles. Plukk ut noen pene biter krabbe til toppen av salaten.

Bland løk, chilipepper og ingefær i risen og rør inn sitronsaft, olivenolje og soyasaus og smak til med salt og pepper.

Vend inn resten av krabben sammen med avokado og gressløk. La salaten trekke i kjøleskap i ca. 1 time.

Sett en ring, du kan lage en ved for eksempel klippe ut bunnen av et yoghurtbeger/rømmebeger, på tallerkenene og fyll i rissalat.

Løft av ringen og topp med pene biter krabbe og salat.

Server med nybakt brød ved siden av.

Tips: Her kan du bruke andre skalldyr enn krabbe. Reker, kongekrabbe, sjøkreps - alt smaker like godt på den saftige rissalaten.
 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 44 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen