Krabbesuppe med urteolje
Foto: Esten Borgos

Krabbesuppe med urteolje

Denne fiskesuppen trenger foruten krabbeklør bare litt grønnsaker og fiskekraft Kraften kan du kjøpe eller aller best, lage selv.

Fremgangsmåte

Rens krabbeklør og ta ut kjøttet.

Skjær gulrot, persillerot og det hvite av purren i tynne strimler. Kok fiskekraft, hvitvin og kremfløte inn til ca. to tredeler, eller til kraftig og god smak. Gi grønnsakene et raskt oppkok i lettsaltet vann, og la dem renne godt fra seg. 

Slik lager du fiskekraft selv

Urteolje:
Finhakk persille og dill, og pisk sammen med olivenolje og salt.

Vend grønnsakene inn i urteoljen.

Server suppen i varme tallerkener, legg i krabbekjøtt og grønnsaker, og drypp litt olivenolje over.

Tips:
Urteoljen holder seg i tett glass i kjøleskapet i minst 1 uke.

Se våre andre oppskrifter på krabbesuppe

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen