Krydret falafel

Krydret falafel

Falafel er langt mer smaksrik enn de aller fleste kjøttboller. Når også tilbehøret har mye av alt, må det bli godt. Verdens beste vegetarrett.

Fremgangsmåte

Ha kikerter i et dørslag og skyll godt under kaldt vann. La dryppe av.

Varm opp olje i en panne og stek løk og hvitløk myke ved svak varme i noen minutter. Ha i en bolle sammen med kikertene og krydderet. Mos med en tresleiv eller potetmoser til grov pure. Tilsett persille. Smak til med salt og pepper. Pisk egget lett og bland det godt inn. Form boller som rulles i brødsmulene. Varm opp pannen på ny med mer olje og stek bollene ved middels varme på alle sider. 

Tips:
Falalfel kan serveres varme eller kalde, med couscous, hummus, tabbouleh og salat eller i pitabrød.   

Se alle oppskriftene med bønner og linser her

Her finner du svært så mange oppskrifter på andre typer suppe

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen